Šišky sú chutné, guľové, droždie plnené cesto, vyprážané. Známy už v dobách starovekých Rimanov. Vyskúšajte tento recept sú božské.
Recept je jednoduchý a verte, že ho zvládne každý z vás.
Dobrú chuť!
Suroviny:
- 500 g polohrubej múky
- 3 dl mlieka
- 30 g droždia
- 2 vaječné žĺtky
- 20 g margarínu alebo masla
- 2 lyžice cukru
- štipka soli
- lyžica octu
Postup prípravy:
V prvom rade si necháme v troche mlieka naskočiť kvasnice s prídavkom trochy cukru.
Do múky urobíme jamku, pridáme žĺtka, štipku soli, zostávajúci cukor, rozpustené maslo a naskočené kvasnice..Vymiesime hladké a pružné cesto, do ktorého primiesime aj trochu octu. Necháme nakysnúť prikryté 45 minút..
Cesto si dáme na pracovnú plochu , trochu ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho pohárom šišky ..
Šišky vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista z každej strany..Pred podávaním potrieme džemom podľa chuti posypeme práškovým cukrom.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl