Zostala vám uvarená ryža? Skvelé, prichystajte z nej túto dobrotu

Zostala vám ryža z obedu? Nevadí, na večeru z nej môžete vykúzliť celkom iné jedlo, ktoré určite poteší vás, ale aj ostatných stravníkov. Objem ostatných ingrediencií prispôsobte množstvu ryže.

Rýchly ryžový nákyp

Potrebujeme:

  • uvarenú ryžu
  • mlieko
  • vanilkový cukor
  • cukor
  • zavarené broskyne, višne, alebo iné ovocie podľa chuti
  • 1-2 vajcia
  • maslo

Postup:

Ryžu dáme do mlieka a povaríme, kým nezmäkne a mlieko sa nevsiakne. Mlieka nedávame príliš veľa, aby sa ryža úplne nerozvarila. Kým sa varí, vymiešame 1-2 žĺtka s jedným balením vanilkového cukru a bielko/a vyšľaháme na sneh. Keď sa mlieko vsiakne, ryžu odstavíme, pridáme asi lyžicu masla a premiešame. Chvíľku počkáme, kým ryža trochu nevychladne a pridáme aj žĺtka a ovocie a poriadne premiešame. Nakoniec zapracujeme aj sneh z blielkov. Ochutnáme, či netreba prisladiť. Potom zmes prelejeme do vymasteného pekáča a pečieme cca pri 180-200 stupňoch asi polhodinku. Na záver pocukrujeme a môžeme poliať kompótovou šťavou.

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>