Žemle na burger viac nekúpite, upečte si doma svoje vlastné, sú jemné ako vatička

Takto môžete urobiť skutočné perfektné hamburgerové žemle doma jednoducho!

zloženie:

  • 1 dl vlažného mlieka
  • 1 lyžička cukoru
  • polovica lyžičky soli
  • 20 g oleja
  • vajce na potieranie
  • 50 g jogurtu
  • 25 dkg hladká múka
  • sézam na posypanie
  • 2,5 dkg kvasníc

príprava:

Dáme kvasnice s cukrom do polovice vlažného mlieka a potom ho spolu s ostatnými zložkami miesime na stredne mäkké cesto.

Z vymieseného cesta spravíme valec nakrájame na asi 5 cm kusy, podľa toho aké veľké hamburgery chcete robiť a tvarujeme do krásnych gulí. Vložte na plech s pečiacim papierom, potrieme s vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semenami. Po dobu pol hodiny nechajte v rúre zahriatej na 60-stupňov a znovu potriete s vajíčkom. Rúru nastavte na 200 stupňov a pečte ich asi 20 minút.

Hotovo, môžete ich rozkrojiť a vložiť dobroty medzi ne aké len chcete, dobrú chuť!

 

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>