Zemiaky plnené syrom, pečené v rúre

Zemiaky, podobne ako iná zelenina, môžu byť plnené rôznymi spôsobmi. Dnes pridávam najjednoduchší a najmenej komplikovaný spôsob – syrové zemiaky – perfektné ako samostatné jedlo, napríklad na rýchlu večeru, ale takéto zemiaky môžu byť skvelým doplnkom k plnej večeri podávanej s mäsom a šalátom sú pekné pestré jedlo.

Ingrediencie.

  •  9 stredných zemiakov
  • lyžica masla
  • 3 lyžice smotany 12%, alebo 18
  • 15 gramov syra
  • zelenina (zelená cibuľa, pažítka a petržlen alebo kôpor)
  • soľ, korenie, muškátový oriešok, sladká paprika

    Postup:

  • Ošúpala som zemiaky a varila som ich do polomäkka. Ochladené zemiaky som nakrájala na polovicu a vydlabala stred z každej polovice. Dala som vydlabanú časť zemiakov do misy, pridala im maslo a smotanu a premiešala ich vidličkou. Nastrúhala som žltý syr na strúhadle, nasekaným zeleným a ochutnala hmotu koreninami podľa chuti a dôkladne premiešala. Naplnila som prázdne polovice zemiakov plnkou, ktorú som urobila. Na vrchole posypte zvyšok strúhaného syra s paprikou.
    Na plech som položila papier na pečenie a zemiaky som rozložila.
    Dal som ich zapiecť do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri 150 ° C. Hotovo!
ZDROJ:kuchniazwidokiemna.blogspot.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>