Zemiaky „Dauphine“, toto francúzske jedlo vás poteší svojou jemnou chuťou, ľahkou prípravou a určite aj zaujímavým vzhľadom!

Dauphine je historická oblasť Francúzska. Či má recept na pečené zemiaky so syrom, nevieme s istotou. Treba však poznamenať, že zemiak „Dauphine“ vyzerá veľmi krásne. Vynikajúcu chuť mu dáva vôňa muškátového oriešku a pikantnosť je ľahká cesnaková dochuť.

Existuje mnoho možností na prípravu zemiakov Dauphine. Odporúčame vám ten najzaujímavejší.

Ako chutné variť zemiaky

ZLOŽKY

  • 9 stredných zemiakov
  • 9 lyžičiek masla
  • bylinky podľa vkusu
  • štipka muškátového oriešku
  • soľ, mleté ​​korenie, cesnak na chuť

PRÍPRAVA

  1. Umyte a odlúpnite zemiaky.
  2. Na jednej strane odrežte malý kúsok tak, aby sa zemiaky mohli umiestniť vertikálne.
  3. Po celej dĺžke zemiakov urobte rezy, akoby ste nakrájali na hranolky, ale nerežte ich na okraj, nechajte asi 1 cm.
  4. Rozmiešajte korenie a pridajte jednu čajovú lyžičku oleja a oblejte s tým každý zemiak.
  5. Podľa potreby vložte do rezov cesnak a muškát.
  6. Zemiaky položte do pekáča s vysokými okrajmi.
  7. Na každý zemiak položte na plátky narezaný syr.
  8. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 45-50 minút.
  9. Na stôl dajte horúce, posypeme bylinkami.

Zemiaky „Dauphine“ v rúre ľahko nahradia všetky slávne zemiaky. A môže sa stať, že ich budete variť často. Najmä „ježkov zemiakových“ ako ich nazývajú deti. Pokúste sa ich pripraviť a toto jedlo bude mať vaša rodina veľmi rada.

zdroj:TAKPROSTO.CC

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>