Bude to veľká pochúťka, ktorá sa hodí takmer k akémukoľvek druhu mäsa. Jednoduché a veľmi chutné!
zloženie:
- 1,5 kg zemiakov
- 300 g majonézy
- 120 g kyslej smotany
- 5 varených vajíčok nakrájaných na malé kúsky
- 1 nakladaná okurka nakrájaná na kocky + 2 lyžice uhorkovej šťavy
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžička octu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 – 3 malé kúsky zelera nakrájaného na malé kúsky
- 1 cibuľu nakrájanú na kocky
- 2 kusy brokolice nakrájanej na kocky
- 1 zelenú papriku nakrájanú na kocky
príprava:
Varíme zemiaky v slanej vode do mäkka a necháme vychladnúť. Majonézu zmixujeme vo veľkej mise z kyslou smotanou, octom, horčicou, nastrúhanou uhorkou (a dve lyžice šťavy z uhoriek). Dobre premiešajte, potom pridáme soľ, korenie a do zmesi vložte nejaký cukor. Potom, to všetko dobre premiešame, pridajte ďalšie zložky (zemiaky ešte nie) a znovu premiešajte. Zemiaky vychladnuté nakrájajte na kocky alebo koliečka a potom ich premiešajte s ostatnými zložkami. Pomaly premiešajte, kým. Pripravte šalát a vložte do chladničky niekoľko hodín. Najlepšie je konzumovať tento šalát nasledujúci deň.
Dobrú chuť!
ZDROJ.bidista.com