Zemiakový šalát, trochu odlišný od klasického, špeciálne ingrediencie ho spravia ešte chutnejším

Bude to veľká pochúťka, ktorá sa hodí takmer k akémukoľvek druhu mäsa. Jednoduché a veľmi chutné!

zloženie:

  • 1,5 kg zemiakov
  • 300 g majonézy
  • 120 g kyslej smotany
  • 5 varených vajíčok nakrájaných na malé kúsky
  • 1 nakladaná okurka nakrájaná na kocky + 2 lyžice uhorkovej šťavy
  • 1 lyžička horčice
  • 1 lyžička octu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 – 3 malé kúsky zelera nakrájaného na malé kúsky
  • 1 cibuľu nakrájanú na kocky
  • 2 kusy brokolice nakrájanej na kocky
  • 1 zelenú papriku nakrájanú na kocky

príprava:

Varíme zemiaky v slanej vode do mäkka a necháme vychladnúť. Majonézu zmixujeme vo veľkej mise z kyslou smotanou, octom, horčicou, nastrúhanou uhorkou (a dve lyžice šťavy z uhoriek). Dobre premiešajte, potom pridáme soľ, korenie a do zmesi vložte nejaký cukor. Potom, to všetko dobre premiešame, pridajte ďalšie zložky (zemiaky ešte nie) a znovu premiešajte. Zemiaky vychladnuté nakrájajte na kocky alebo koliečka a potom ich premiešajte s ostatnými zložkami. Pomaly premiešajte, kým. Pripravte šalát a vložte do chladničky niekoľko hodín. Najlepšie je konzumovať tento šalát nasledujúci deň.

Dobrú chuť!

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>