Zemiakový šalát s marinovanými hubami je trochu odlišný od tradičného zeleninového šalátu. Bude to skvelé jedlo na veľkonočnom stole.

Neviem, aké to je s vami, ale v mojej rodine si neviem predstaviť sviatky a iné slávnostné príležitosti bez zeleninového šalátu a aby som nespadol do rutiny, snažím sa ho pripraviť v rôznych verziách. Tentoraz to bolo vyzdvihnuté s nakladanými hubami, ktoré som mal z predchádzajúceho roka. Každý si to veľmi užíval. Odporúčam!
Prísady do zemiakového šalátu s marinovanými hubami:
- 5 stredných zemiakov
- veľká mrkva
- petržlen
- 4 vajcia
- konzervy z hrachu
- asi 150 g húb marinovaných v octe (prípadne huby)
- 2 stredne červené cibule
- 2 čajové lyžičky horčice
- 4 polievkové lyžice majonézy
- soľ, korenie
príprava:
Zemiaky, mrkva a petržlen varíme v celku, kým nie sú jemné. Potom sa ochladia, olúpame a nakrájame na kocky. Vajíčka varíme na tvrdo, ošúpeme a nakrájame na kocky. Vypustiť z hrášku a huby z marinády. Nakrájajte huby na kocky. Nakrájajte cibuľu jemne. Vložte všetky ingreiencie do jednej misky. Pridáme horčicu, majonézu a korenie. Všetko dôkladne premiešajte. Šalát vložte do chladničky najmenej hodinu.
ZDROJ:e-przepisykulinarne.pl