Zemiakové rožteky plnené syrom. Len raz ich vyskúšajte, iné už robiť nikdy nebudete

Zemiakové rohlíčky plnené syrom, jednoduchý vynikajúci recept, na ktorého prípravu Vám postačí pár obyčajných surovín. Ak Vy a Vaši najbližší oceňujete tradičnú českú kuchyňu, potom je pre Vás tento recept ako stvorený. Spojenie mäkkého a jemného chrumkavého cesta s roztečeným syrom je spojenie, ktoré ukojí nielen Vaše chuťové bunky, ale aj celej Vašej rodiny. Ešte dlho potom, sa budete všetci olizovať!

 Suroviny:

  • 200 g zemiakov
  • 100 g hladkej múky (podľa potreby môže byť aj viac)
  • trocha soli
  • 3 polievkové lyžice strúhaného syra (odporúčame Parmezán)
  • tvrdý syr na plnku (podľa chuti)
  • olej na vyprážanie

Postup:

Najprv si pripravte olúpané zemiaky, uvarené domäkka v ľahko osolenej vode. Potom je roztlačte na jemnú kašu. Následne ich nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Najlepšie tak, aby sa Vám s nimi čo najlepšie pracovalo.

Potom k nim prisypte hladkú múku, soľ podľa chuti a pridajte nastrohaný syr. My odporúčame Parmezán. Nakoniec všetko dôkladne premiešajte. Cieľom je vytvoriť jednotnú hmotu. Pokiaľ sa Vám teda zmes zdá riedka a nepracuje sa Vám s ňou dobre, nebojte sa pridať menšie množstvo múky.

Zmes je pripravená, preto prichádza na rad príprava pracovnej dosky. Tú si posypte trochou múky a môžete začať váľať cesto. To vyvaľkajte do tvaru kruhu. Následne ho nakrája na čo najpravidelnejšia trojuholníky, podobne, ako by ste chceli vytvoriť kúsky pizze. Predposlednom krokom je nasypať na každý kúsok vybraný nastrúhaný syr. Plátok zemiakového cesta potom už len zrolujte.

A nakoniec jednotlivé rožteky uložte na vopred rozohriatu panvicu s olejom a smažte tak dlho, kým rožteky nezozlátnu. Všetkým ešte odporúčame syrové rožteky uložiť na papierové obrúsky, aby sa odsal pred konzumáciou prebytočný olej.

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>