Lasagne – talianska kuchyňa, ktorá sa pripravuje z vrstvy cesta a plnky a omáčky. Prvý recept na lasagne pripravila jedna kuchárka, ktorá sa nachádzala v blízkosti Neapola, a siaha až do 14. storočia.
A čo by mohlo byť známejšie, ako zemiaky? Z tohto dôvodu, ponúkame variť lasagne zemiakové.
Lasagne zemiakové
PRÍSADY
- zemiaky 1 kg
- tvaroh 250 g
- muškátový oriešok 1 ks
- soľ podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- slnečnicový olej 1 polievková lyžica
- mleté hovädzie mäso 500 g
- cibuľa 1 ks
- cesnak 3 zuby
- rozmarín podľa chuti
- rajská omáčka 250 ml
- paradajka 2 ks
- parmezán 75 g
- mozzarella 150 g
príprava
- Variť zemiaky na kašu, spojiť ich s tvarohom, pridajte štipku muškátového orieška a soli podľa chuti.
- Osmažíme na slnečnicovom oleji mäso, k nemu pridáme cibuľu, cesnak, korenie, rozmarín (čerstvý alebo sušený). Nalejte paradajkovú omáčku, pridajte paradajky, nakrájané na plátky.
- Dať hovädzie mäso do žiaruvzdornej formy alebo panvici. Posypeme rovnomerne strúhaným parmezánom, potom zemiaky a potom nastrúhanú mozzarellu. Pečieme po dobu 30 minút pri teplote 190 stupňov.
Aróma sa šíri po celom byte, a môžete zvolať všetkých do kuchyne. Nikto by si myslel, že základom obvyklých lasagní je obyčajná zemiaková kaša …
ZDROJ:SOVKUSOM.RU