Zemiakové lasagne s hovädzím mäsom, ich vôňa vás privedie do šialenstva

Lasagne – talianska kuchyňa, ktorá sa pripravuje z vrstvy cesta a plnky a omáčky. Prvý recept na lasagne pripravila jedna kuchárka, ktorá sa nachádzala v blízkosti Neapola, a siaha až do 14. storočia.

A čo by mohlo byť známejšie, ako zemiaky? Z tohto dôvodu, ponúkame variť lasagne zemiakové.

Lasagne zemiakové

PRÍSADY

príprava

  1. Variť zemiaky na kašu, spojiť ich s tvarohom, pridajte štipku muškátového orieška a soli podľa chuti.
  2. Osmažíme na slnečnicovom oleji mäso, k nemu pridáme cibuľu, cesnak, korenie, rozmarín (čerstvý alebo sušený). Nalejte paradajkovú omáčku, pridajte paradajky, nakrájané na plátky.
  3. Dať hovädzie mäso do žiaruvzdornej formy alebo panvici. Posypeme rovnomerne strúhaným parmezánom, potom zemiaky a potom nastrúhanú mozzarellu. Pečieme po dobu 30 minút pri teplote 190 stupňov.
Aróma sa šíri po celom byte, a môžete zvolať všetkých do kuchyne. Nikto by si myslel, že základom obvyklých lasagní je obyčajná zemiaková kaša …
ZDROJ:SOVKUSOM.RU

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>