Zemiakové klobásy s hubami, chrumkavé, voňavé a jednoduché na prípravu, čo ocení každá gazdinka

Domáce zemiakové klobásy sa objavujú v kuchyniach mnohých slovanských národov – litovský, bieloruský, ukrajinský, poľský. A môžu sa, aj v tej vašej.

Samozrejme, každá misa má svoje vlastné čaro, ale podstatou je to isté – bravčové črevo je plnené zemiakmi alebo s prídavkom mäsa.

Okrem zemiakov a mäsa je nevyhnutné pridať aj cibuľu. Po prvé, aby sa zachovala farba zemiakov. Nakrájané alebo strúhané zemiaky rýchlo tmavinú a cibuľová šťava tomu zabraňuje.

Zemiakové klobásy

ZLOŽKY

  • 1,5 kg zemiakov
  • 250 gramov slaniny
  • 300 g šampiňónov
  • 2 cibuľa
  • 3 m bravčových čriev
  • 2-3 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • korenie a soľ podľa chuti

PRÍPRAVA

  1. Dobre umyte črevá na klobásy.
  2. Ošúpané zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle.
  3. Smažte v panvici jemne nakrájanú cibuľu.
  4. Jemne narežeme huby a slaninu. Pridajte ich na cibuľu a pokračujte v smažení, až kým nebudete hotový.
  5. Zmiešajte všetky zložky. Naplňte zmesou črevá. Konce zviažeme. Nezabudnite urobiť zopár pichov do každej klobásy.
  6. Pečieme ich v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.
  7. Zemiakové klobásy s hubami sú pripravené. Dobrú chuť!

Môžete ich poliať akoukoľvek omáčkou, nakrájať zeleninu a obed je hotové pokušenie!

ZDROJ:takprosto.cc

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>