Chuť tohto jedla je lahodná a neodolateľná. Výsledok vás milo prekvapí. Zapečenú zemiakovú kašu s ostatnými ingredienciami budete milovať.
Jedná sa o absolútne fantastický pokrm, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek a vždy je za pár minút pripravený. Každý člen Vašej rodiny bude toto lahodné jedlo absolútne milovať.
Suroviny:
- 300 až 400 g zemiakovej kaše
- 30 g masla
- 200 g syra
- 1 vajce
- 2 lyžičky mletého kôpru
- 3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 160 g múky
- 200 g húb
- soľ
- korenie
- múka
Na omáčku:
- 1 uhorka šalátová
- 2 strúčiky cesnaku
- kôpor
- 200 g kyslej smotany alebo majonézy
- soľ
Postup:
- Zemiaky umyte, oškrabte, uvarte a pripravte kašu. Zamiešajte do nej maslo a nechajte vychladnúť. Nastrúhajte syr a zmiešajte s kôprom.
- Huby pokrájajte na menšie kúsky a sprudka osmažte, dajte bokom.
- Zemiaky zmiešajte so všetkými zvyšnými surovinami, okrem húb a vymiešajte pevnú hmotu. Vytvarujte väčšie placky a do stredu vložte huby.
- Vytvarujte gule. Tieto vzniknuté gule pečte v horúcom oleji a potom uložte do tepla.
- Nakoniec si pripravte omáčku. Nastrúhajte uhorku a vytlačte šťavu. Rozdrvte cesnak a nasekajte kôpor.
- Uhorku zmiešajte s cesnakom, kôprom a kyslou smotanou (alebo majonézou) a podľa chuti okoreňte.
- Hotové karbonátky podávajte teplé aj s omáčkou. Máme hotovo! Dobrú chuť!
ZDROJ.bidista.com