Zemiakové karbonátky s hubami- hotové za 35 minút

Chuť tohto jedla je lahodná a neodolateľná. Výsledok vás milo prekvapí. Zapečenú zemiakovú kašu s ostatnými ingredienciami budete milovať.

Jedná sa o absolútne fantastický pokrm, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek a vždy je za pár minút pripravený. Každý člen Vašej rodiny bude toto lahodné jedlo absolútne milovať. 

Suroviny:

  • 300 až 400 g zemiakovej kaše
  • 30 g masla
  • 200 g syra
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky mletého kôpru
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 160 g múky
  • 200 g húb
  • soľ
  • korenie
  • múka

Na omáčku:

  • 1 uhorka šalátová
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • 200 g kyslej smotany alebo majonézy
  • soľ

Postup:

  1. Zemiaky umyte, oškrabte, uvarte a pripravte kašu. Zamiešajte do nej maslo a nechajte vychladnúť. Nastrúhajte syr a zmiešajte s kôprom.
  2. Huby pokrájajte na menšie kúsky a sprudka osmažte, dajte bokom.
  3. Zemiaky zmiešajte so všetkými zvyšnými surovinami, okrem húb a vymiešajte pevnú hmotu. Vytvarujte väčšie placky a do stredu vložte huby.
  4. Vytvarujte gule. Tieto vzniknuté gule pečte v horúcom oleji a potom uložte do tepla.
  5. Nakoniec si pripravte omáčku. Nastrúhajte uhorku a vytlačte šťavu. Rozdrvte cesnak a nasekajte kôpor.
  6. Uhorku zmiešajte s cesnakom, kôprom a kyslou smotanou (alebo majonézou) a podľa chuti okoreňte.
  7. Hotové karbonátky podávajte teplé aj s omáčkou. Máme hotovo! Dobrú chuť!

ZDROJ.bidista.com

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>