V skutočnosti je to kríženec palaciniek a tortil. Tenký pita chlieb bude nezvyčajnou náhradou bežného chleba. Môžu byť tiež použitá ako základ pre plnenie alebo ako nezávislé jedlo. Zemiaková pita je dokonale kombinovaná so zakysanou smotanou a kečupom. Podávajte ich na stôl môžete ju jesť teplé aj studené.

Na varenie budete potrebovať:
- 0,5 kg zemiakov
- 1 vajcia
- jarná cibuľa – 4-5ks
- kôpor – 4-5 vetvičiek
- petržlen – 4-5 vetvičiek
- 1.5 Čl. múky
- 1 polievková lyžica masla
- 1 lyžičku sol
- čierne korenie a iné koreniny – podľa chuti
Uvaríme zemiaky v slanej vode, odkvapkáme, pridáme olej a kašu na pyré.
Jemne nakrájajte zelené a dajte ich na zemiaky, pridajte ďalšie korenie, ak je to potrebné, 1 vajce a dobre premiešajte.
Pridajte múku do výslednej hmoty a znova premiešajte.
Keď sa stane nevhodné miešať v nádobe, premiestnite cesto na stôl a pokračujte v miesení. Hotové cesto je mäkké, mierne elastické a nelepí sa na ruky.
Rozdeľte cesto na kúsky a vytvorte koláče.
Rozvláknite tenké koláče. Cesto je elastické, čo umožňuje, aby boli hrubšie ako 1-2 mm
Pita chlieb posielame na horúcu panvicu vopred namazanú rastlinným olejom.
Opekajte z oboch strán 1-2 minúty a potom ho posuňte do misky.
Pri použití nelepiacej panvice nie je potrebné mazať olej.
ZDROJ:cpykami.ru