Zemiaková pita s bylinkami- nezvyčajná a neuveriteľne chutná

V skutočnosti je to kríženec palaciniek a tortil. Tenký pita chlieb bude nezvyčajnou náhradou bežného chleba. Môžu byť tiež použitá ako základ pre plnenie alebo ako nezávislé jedlo. Zemiaková pita je dokonale kombinovaná so zakysanou smotanou a kečupom. Podávajte ich na stôl môžete ju jesť teplé aj studené.

  

Na varenie budete potrebovať:

  • 0,5 kg zemiakov
  • 1 vajcia
  • jarná cibuľa – 4-5ks
  • kôpor – 4-5 vetvičiek
  • petržlen – 4-5 vetvičiek
  • 1.5 Čl. múky
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 lyžičku sol
  • čierne korenie a iné koreniny – podľa chuti

Uvaríme zemiaky v slanej vode, odkvapkáme, pridáme olej a kašu na pyré.

Jemne nakrájajte zelené a dajte ich na zemiaky, pridajte ďalšie korenie, ak je to potrebné, 1 vajce a dobre premiešajte.

Pridajte múku do výslednej hmoty a znova premiešajte.

Keď sa stane nevhodné miešať v nádobe, premiestnite cesto na stôl a pokračujte v miesení. Hotové cesto je mäkké, mierne elastické a nelepí sa na ruky.

Rozdeľte cesto na kúsky a vytvorte koláče.

Rozvláknite tenké koláče. Cesto je elastické, čo umožňuje, aby boli hrubšie ako 1-2 mm

Pita chlieb posielame na horúcu panvicu vopred namazanú rastlinným olejom.

Opekajte z oboch strán 1-2 minúty a potom ho posuňte do misky.

Pri použití nelepiacej panvice nie je potrebné mazať olej.

ZDROJ:cpykami.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>