Pripravte si zdravú sladkosť bez výčitiek, plnú vlákniny a vitamínov. Navyše si ho môžete dopriať viac a vaše zdravie sa vám zaň poďakuje. Príprava je super ľahká.
Na vrch koláča môžete zvoliť aj iné ovocie.
Zdravý čučoriedkový koláč
Suroviny:
- 150 g celozrnnej pšeničnej múky
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1 štipka soli
- 1 ks kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ks vajce
- 70 ml plnotučného mlieka
- 80 ml masla
- 80 ml medu
- na náplň
- 500 ml čučoriedok
- na posypanie
- 60 g masla
- 120 g hrubej múky
- 60 g trstinového cukru
postup:
- Rúru predhrejte na 170 ° C.
- V kastróliku nechajte rozpustiť maslo.
- Do misy preosejte múku, soľ a kypriaci prášok.
- Pridajte cukor a premiešajte.
- Vajcia vyšľahajte s mliekom, medom, vychladnutým maslom a vlejte do misky k suchým ingredienciám. Vypracujte cesto.
- Cesto rozprestrite na do vysypaného vyššieho plechu, okraje nechajte mierne vyššia a na cesto nasypte umyté a odkvapkané čučoriedky.
- Múku, zmäknuté maslo a cukor rukami spracujte na posýpku a koláč posypte.
- Pečte v predhriatej rúre 40 – 45 minút.
ZDROJ:sovkusom.ru