Zdravý čučoriedkový koláč so špaldovej a celozrnnej múky

 

Pripravte si zdravú sladkosť bez výčitiek, plnú vlákniny a vitamínov. Navyše si ho môžete dopriať viac a vaše zdravie sa vám zaň poďakuje. Príprava je super ľahká.

Na vrch koláča môžete zvoliť aj iné ovocie.

Zdravý čučoriedkový koláč

Suroviny:

  • 150 g celozrnnej pšeničnej múky
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 štipka soli
  • 1 ks kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ks vajce
  • 70 ml plnotučného mlieka
  • 80 ml masla
  • 80 ml medu
  • na náplň
  • 500 ml čučoriedok
  • na posypanie
  • 60 g masla
  • 120 g hrubej múky
  • 60 g trstinového cukru

postup:

  • Rúru predhrejte na 170 ° C.
  • V kastróliku nechajte rozpustiť maslo.
  • Do misy preosejte múku, soľ a kypriaci prášok.
  • Pridajte cukor a premiešajte.
  • Vajcia vyšľahajte s mliekom, medom, vychladnutým maslom a vlejte do misky k suchým ingredienciám. Vypracujte cesto.
  • Cesto rozprestrite na do vysypaného vyššieho plechu, okraje nechajte mierne vyššia a na cesto nasypte umyté a odkvapkané čučoriedky.
  • Múku, zmäknuté maslo a cukor rukami spracujte na posýpku a koláč posypte.
  • Pečte v predhriatej rúre 40 – 45 minút.

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>