Zdravá nepečená banánovo-citrónová torta s posýpkou

Zdravá strava môže byť chutná a lahodiaca oku. Dokazuje to nielen tento recept na skvelú nepečenú tortu. Táto nepečená torta má bezorechový korpus, ktorý vzhľadom aj chuťou pripomína piškótové cesto. Klasický krém z orieškov kešu je ochutený banánom a ozvláštnený chrumkavou posýpkou. Najlepšie chutí dobre vychladená.
Recept nie je zložitý. Potrebujete tortovú formu s priemerom 24 cm a príprava vám bude trvať asi pol hodinku (bez namáčania a tuhnutia).

SUROVINY:

Korpus:

  • 70 g kokosovej múky
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 200 g datlí
  • 1 PL kakaa
  • 20 ml agávového sirupu
  • voda podľa potreby

Krém:

  • 200 g orieškov kešu (namáčame min. hodinu)
  • 1 banán
  • 50 ml agávového sirupu
  • 50 ml kokosového oleja
  • 60 ml citrónovej šťavy
  • 40 ml kokosového mlieka
  • ¼ ČL kurkumy

Posýpka:

  • 50 g mandlí
  • 30 g pekanových alebo vlašských orechov
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL kokosového oleja
  • 1 PL kokosového cukru

POSTUP:

Datle asi na 10 minút namočíme do teplej vody, potom ich scedíme a pomelieme v mlynčeku alebo rozmixujeme v kuchynskom robote. Zmiešame ich s kokosovou múkou a kokosom, pridáme kakao, agávový sirup a podľa potreby prilievame vodu, aby vzniklo kompaktné cesto.
Dno tortovej formy pokryjeme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne roztlačíme.
Odmočené a scedené oriešky kešu vložíme do vysokovýkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na krém a rozmixujeme. Hladký krém vlejeme na pripravený korpus a na 3 – 4 hodiny dáme do mrazničky stuhnúť.
Pripravíme si posýpku. Mandle a pekanové či vlašské orechy nahrubo rozmixujeme v kuchynskom robote. Zmes dobre premiešame s kakaom, kokosovým olejom a kokosovým cukrom.
Stuhnutú tortu vyberieme z formy, dáme na tortový podnos a ozdobíme posýpkou. Uchovávame v chladničke.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>