Zdravá strava môže byť chutná a lahodiaca oku. Dokazuje to nielen tento recept na skvelú nepečenú tortu. Táto nepečená torta má bezorechový korpus, ktorý vzhľadom aj chuťou pripomína piškótové cesto. Klasický krém z orieškov kešu je ochutený banánom a ozvláštnený chrumkavou posýpkou. Najlepšie chutí dobre vychladená.
Recept nie je zložitý. Potrebujete tortovú formu s priemerom 24 cm a príprava vám bude trvať asi pol hodinku (bez namáčania a tuhnutia).
SUROVINY:
Korpus:
- 70 g kokosovej múky
- 50 g strúhaného kokosu
- 200 g datlí
- 1 PL kakaa
- 20 ml agávového sirupu
- voda podľa potreby
Krém:
- 200 g orieškov kešu (namáčame min. hodinu)
- 1 banán
- 50 ml agávového sirupu
- 50 ml kokosového oleja
- 60 ml citrónovej šťavy
- 40 ml kokosového mlieka
- ¼ ČL kurkumy
Posýpka:
- 50 g mandlí
- 30 g pekanových alebo vlašských orechov
- 1 PL kakaa
- 1 ČL kokosového oleja
- 1 PL kokosového cukru
POSTUP:
Datle asi na 10 minút namočíme do teplej vody, potom ich scedíme a pomelieme v mlynčeku alebo rozmixujeme v kuchynskom robote. Zmiešame ich s kokosovou múkou a kokosom, pridáme kakao, agávový sirup a podľa potreby prilievame vodu, aby vzniklo kompaktné cesto.
Dno tortovej formy pokryjeme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne roztlačíme.
Odmočené a scedené oriešky kešu vložíme do vysokovýkonného mixéra, pridáme ostatné ingrediencie na krém a rozmixujeme. Hladký krém vlejeme na pripravený korpus a na 3 – 4 hodiny dáme do mrazničky stuhnúť.
Pripravíme si posýpku. Mandle a pekanové či vlašské orechy nahrubo rozmixujeme v kuchynskom robote. Zmes dobre premiešame s kakaom, kokosovým olejom a kokosovým cukrom.
Stuhnutú tortu vyberieme z formy, dáme na tortový podnos a ozdobíme posýpkou. Uchovávame v chladničke.
ZDROJ:bidista.com