Neviem, či aj vy, ale ja som každý deň pil chutné kokosové mlieko miesto obyčajného mlieka. Moja celá rodina miluje chuť jedla s touto lahodnou ingredienciou a je to skvelá alternatíva pre ľudí, ktorí nemôžu piť kravské mlieko. S tým ako som sa dozvedel aké zdravé sú kokosové orechy, prečo, by sme nemohli urobiť kefír s kokosovým mliekom? Dnes ukážeme jednoduchý recept a môžete si pripraviť!
Prečo Kefír? Prečo kokosové orechy?
Kefír je zdravý nápoj, ktorý robí zázraky pre tráviaci systém. Tráviaci systém pracuje na tom, aby sa potraviny, ktoré jeme, premenili na energiu a živiny, ktoré naše telo potrebuje, ako aj na zbavenie sa odpadu. Keď tráviaci systém nefunguje dobre alebo efektívne, môže mať skutočný vplyv na naše telo a každodenný život. Nezdravé črevo môže viesť k zdravotným problémom vrátane IBS.
Preto je práca, ktorú náš tráviaci systém robí je rozhodujúca a dáva silu našim ostatným častiam tela. Kefír môže tiež pomôcť obnoviť dobrú rovnováhu dobrých baktérií v čreve a pomôcť vyliečiť zažívacie problémy. Niektorí ľudia navrhujú jogurt, ale kefír má ešte viac probiotík ako jogurt a môžete ho piť na cestách!
Má tiež dostatok vitamínu D, čo je pre nás tak dôležité. Niektorí ľudia môžu mať veľa únavy kvôli nedostatku vitamínu D vo svojom systéme. Niektorí môžu mať problémy s kožou v dôsledku jeho nedostatku.
Nedostatok vitamínu D môže tiež zvýšiť riziko kardiovaskulárnych ochorení, kognitívne poruchy neskôr vo veku, astmu a rakovinu! Dobrou správou je, že kefír má protinádorové vlastnosti, keďže probiotiká znižujú šancu na nádory a posilňujú imunitný systém.
Kefír obsahuje aj iné kľúčové živiny vrátane vápnika, horčíka, B12 a B13. Je tiež silný antibakteriálny. Môže znížiť riziko osteoropózy a má dobrý vplyv na naše kosti. Nielenže je to dobrý zdroj vápnika, ale môže pomôcť našim kostiam absorbovať vápnik v našom tele lepšie.
Je to všeobecne prípustné pre ľudí s intoleranciou laktózy, pretože enzým laktáza v kefíri preberá laktózu v mliekárni pred tým, ako sa k nám dostane.
Prečo kokosové mlieko?
Prečo s kokosovým mliekom? Kokosové orechy sú vysoko výživnou možnosťou. V skutočnosti sa kokosové stromy nazývajú kalpa vriksha v Sanskrit, čo znamená „strom, ktorý dáva všetko, čo je nevyhnutné pre život“. Je vysoký obsah vlákniny, čo je dobré pre trávenie zdravia.
Má tiež zdravé živiny, ako je vitamín C, E, B1, B3, B5 a B6. Okrem toho je bohatý na železo, selén, sodík, vápnik, horčík a fosfor. Chceme z toho urobiť kefír!
A čo tuky? Je lepšie, aby nemali príliš veľa tukov akéhokoľvek druhu. Môžeme však byť istí, že väčšina tukov v kokosovom mlieku je naozaj dobrá. Napríklad kyselina laurová sa mení na monolaurín, silnú antivírusovú a antibakteriálnu zložku veľmi užitočnú pre naše telo.
Výskum tiež ukazuje, že tieto tuky sú dobré pri zlepšovaní hladín cholesterolu a zlepšovaní srdca. Kokosové mlieko zabraňuje dehydratácii a únavu. Tieto bohaté prínosy kokosových orechov a kokosového mlieka naozaj ukazujú, prečo je to taká skvelá alternatíva k mlieku v našom kefíre!
Takže … ako urobíme z kokosového mlieka kefír?
Kefír z kokosového mlieka
Výroba kefíru z kokosového mlieka je prekvapujúco jednoduchá.
prísady
- 1/4 šálk kefíru
- 2-4 šálky kokosového mlieka
Inštrukcie
- Zmiešajte dve kvapaliny spolu.
- Zložte zmes a nechajte stáť po dobu 24 hodín.
- Voila! Máme náš kokosový kefír hotový. 🙂
ZDROJ:familylifegoals.com