Losos sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, ale tento pečený s omáčkou z kapár bude po prvom súste váš veľký favorit.
Potrebujeme:
- 2 filety lososa
- 250 ml smotany na šľahanie (resp. na varenie)
- 10 dkg eidamu
- 1 fľaštičku kapár
- muškátový oriešok
- soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu oleja
Postup:
Postrúhame na jemno syr, pokrájame kapary na drobno, roztlačíme jeden strúčik cesnaku a všetko pridáme do šľahačky. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Všetko spolu dobre zamiešame. Zapekaciu misu vymastíme olejom a s druhým roztlačeným cesnakom. Uložíme na ňu filety lososa a zalejeme pripravenou omáčkou. Môžeme posypať postrúhaným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na cca 180 stupňov približne na 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.
ZDROJ:fithacker.ru