Zapekaný losos s kaparovou omáčkou

Losos sa dá pripraviť na mnoho spôsobov, ale tento pečený s omáčkou z kapár bude po prvom súste váš veľký favorit.

Potrebujeme:

  • 2 filety lososa
  • 250 ml smotany na šľahanie (resp. na varenie)
  • 10 dkg eidamu
  • 1 fľaštičku kapár
  • muškátový oriešok
  • soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trochu oleja

Postup:

Postrúhame na jemno syr, pokrájame kapary na drobno, roztlačíme jeden strúčik cesnaku a všetko pridáme do šľahačky. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Všetko spolu dobre zamiešame. Zapekaciu misu vymastíme olejom a s druhým roztlačeným cesnakom. Uložíme na ňu filety lososa a zalejeme pripravenou omáčkou. Môžeme posypať postrúhaným syrom. Dáme do rúry vyhriatej na cca 180 stupňov približne na 20 minút. Podávame s varenými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou.

ZDROJ:fithacker.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>