Zapekaný karfiol s mletým mäsom, toto jedlo osloví všetkých

Zapekaný karfiol s mletým mäsom je vynikajúci nápad pre výživné jedlo. Je to jedlo, ktoré osloví všetkých. Táto kastról sa veľmi ľahko a rýchlo pripravuje.

 

Karfiol je zelenina, ktorej vlastnosti a výživové hodnoty by sme si mali všetci vážiť. Má protirakovinový účinok, ktorý bol vedecky dokázaný. Je bohatý na vitamíny a minerály. Napríklad jedna porcia karfiolu obsahuje 77% odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Zelenina má tiež protizápalové vlastnosti, pomáha očistiť organizmus, podporuje trávenie a podporuje činnosť mozgu.

 Zloženie :
  • 40 mletého mäsa z múčky
  • 50 strapčekov z karfiolu
  • 150 ml smotany 18%
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice mletého mäsa korenie
  • 20 dkg strúhaný syr
  • 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • maslo

Popis prípravy:

Na začiatku čistíme karfiol pod tečúcou vodou a nakrájame na kvety. Potom ich musíme uvariť v slanej vode.
Mleté mäso okoreníme a potom smažíme v horúcej panvici s trochou oleja.
Potom pripravte syrovú omáčku v samostatnej miske. Do misky pridajte smotanu, strúhaný syr a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte a na konci osoľte a koreňte.
Misku odolnú voči horeniu namažte maslom. Potom do nej vložiíme mleté ​​mäso a karfiol. Nalejte pripravenú syrovú omáčku. Pečieme kastról v predhriatej rúre (180 stupňov) a pečieme asi 15 minút. Syr by sa mal úplne roztopiť.
Dobrú chuť!
ZDROJ:foodmagazine.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>