Zapekaný karfiol s mletým mäsom je vynikajúci nápad pre výživné jedlo. Je to jedlo, ktoré osloví všetkých. Táto kastról sa veľmi ľahko a rýchlo pripravuje.

Karfiol je zelenina, ktorej vlastnosti a výživové hodnoty by sme si mali všetci vážiť. Má protirakovinový účinok, ktorý bol vedecky dokázaný. Je bohatý na vitamíny a minerály. Napríklad jedna porcia karfiolu obsahuje 77% odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Zelenina má tiež protizápalové vlastnosti, pomáha očistiť organizmus, podporuje trávenie a podporuje činnosť mozgu.
Zloženie :
- 40 mletého mäsa z múčky
- 50 strapčekov z karfiolu
- 150 ml smotany 18%
- 2 vajcia
- 2 lyžice mletého mäsa korenie
- 20 dkg strúhaný syr
- 1/2 lyžičky mletého korenia
- 2 lyžice oleja
- soľ
- maslo
Popis prípravy:
Na začiatku čistíme karfiol pod tečúcou vodou a nakrájame na kvety. Potom ich musíme uvariť v slanej vode.
Mleté mäso okoreníme a potom smažíme v horúcej panvici s trochou oleja.
Potom pripravte syrovú omáčku v samostatnej miske. Do misky pridajte smotanu, strúhaný syr a vajcia. Všetko dôkladne premiešajte a na konci osoľte a koreňte.
Misku odolnú voči horeniu namažte maslom. Potom do nej vložiíme mleté mäso a karfiol. Nalejte pripravenú syrovú omáčku. Pečieme kastról v predhriatej rúre (180 stupňov) a pečieme asi 15 minút. Syr by sa mal úplne roztopiť.
Dobrú chuť!
ZDROJ:foodmagazine.pl