Zapekané avokádo s vajíčkom a slaninou

Pečené avokádo s vajcom a slaninou je skvelý nápad pre výživné a zdravé raňajky.

Avokádo je jedným z najzdravších druhov ovocia, ktoré by sa malo zahrnúť do každodennej stravy. To všetko vďaka obsahu zdravých tukov a vitamínov, ktoré regulujú cholesterol a krvný tlak. Avokádo ideálne s pikantnými alebo slanými výrobkami, napríklad slaninou.

Ide o perfektné raňajky pre osoby s vysokým obsahom tukov. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Toto jedlo však nemusíte pripravovať iba na raňajky. Ideálne sa hodí ako ľahký hlavný chod, doplnok k jedlu alebo ako desiata.

Zloženie:

  • 2 zrelé avokáda
  • 2 plátky údenej slaniny
  • 4 vajcia
  • 1/2 zväzok pažítky
  • Soľ, korenie

Popis prípravy:

Avokádo dôkladne umyte, nakrájajte na polovicu a odstráňte semená. Potom jemne vydlabte dužinu lyžičkou. Vydlabanú hmotu odložte. Položte avokádo do nádoby na pečenie.

Potom vložte jedno vajíčko do vydlabaného avokáda. Dochutíme soľou a korením.

Potom vložte misku odolnú voči teplu do predhriatej rúry (200 stupňov) na približne 15 minút pečte, kým sa vajíčko úplne neupečie.

Počas tejto doby panvicu zohrejeme trochou tuku. Nakrájanú slaninu nakrájajte na malé kúsky a pridajte ich na panvicu. Vyprážajte do chrumkavého stavu a nechajte vychladnúť.

Vyberte zapečené avokádo z rúry, ozdobte trochu chrumkavou slaninou a nakrájanú pažítku. Podávame horúce.

ZDROJ:foodmagazine.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>