Zapekaná cuketa s kuracím mäsom, cesnakom a syrom

Toto jedlo vás zasýti, je výborné a zdravé. Má nízky obsah sacharidov, a vysoký obsahom bielkovín!

Potrebujeme:

  • 4 stredné cukety
  • 450 g mletého kuracieho mäsa
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrveného
  • 1 hrnček paradajkového pretlaku
  • ¼ hrnčeka strúhaného parmezánu
  • ½ hrnčeka strúhaného eidamu
  • ozdobiť môžeme bazalkou alebo inými bylinkami
 

Postup:

1. Predhrejte rúru na 200 ° C. Zapekaciu misu o veľkosti 20 x 30 cm vymažte zľahka olejom.
2. Na väčšej panvici orestujte mleté ​​mäso, potom osoľte, okoreňte a pridajte cesnak. Všetko minútu restujte. Prilejte paradajkový pretlak a chvíľku varte.
3. Medzitým nakrájajte cukety na polovice a vydlabte ich. Potom ich vložte do zapekacej misky šupkou nadol.
4. Hotovou zmesou naplňte vydlabané cukety a posypte ich parmezánom a eidamom.
5. Zakryte alobalom a pečte približne 35 minút. Posypte čerstvou bazalkou a podávajte.ZDROJ:thewholesomedish.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>