Chutné mäso, ktoré nevyžaduje špeciálne výdavky a kulinárske zručnosti, je nálezom pre každú hostiteľku. Stalo sa tak zvykom, aby sme si vyprážali, piekli a varili jedlo, že sme úplne zabudli na tradičný spôsob varenia mäsa.
Čo môže byť lepšie ako prosciutto, saláma alebo basturma? Iba sušený hovädzí prípravok, ktorý je čoraz užitočnejší a chutnejší ako klobásy a údené produkty.
Dnes Vám povieme o jednoduchom spôsobe, ako robiiť hovädzie mäso. Ukázalo sa veľmi chutné občerstvenie za 3 dni, veľmi podobné talianskej Bresaola. Iba namiesto vína budeme používať ďalšiu zložku.
Sušené hovädzie mäso doma
ZLOŽKY
- 1 kg hovädzej sviečkovej
- 150 ml vodky
- 100 g soli
- 100 g cukru
- 1 lyžička. čierne korenie
- 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja
PRÍPRAVA
- Mäso opláchnite. Odstráňte všetky žily a tuk.
- Marinádu dajte do otvorenej tašky. Do tašky, nalejte soľ, cukor, korenie, nalejte vodku a maslo. Dobre rozmiešajte marinádu.
- Teraz položte hovädzie mäso a dobre zabaľte. Pretrepte tak, aby marináda obalila celé mäso. Balík umiestnite do chladničky po dobu 3 dní.
- Vyberte mäso z chladničky. Dôležité: neoplachujte, ale len osušte papierovou utierkou. Nechajte ho trochu zaschnúť a vychutnajte si jednoduché a chutné občerstvenie!
Ukazuje sa dobre, veľmi chutné mäso! Mimochodom, miesto vodky môžete použiť koňak (len kvalitný). Takže občerstvenie sa ukáže ešte viac korenisté a s mierne drevitou chuťou. Neuveriteľnú pochúťku je možné získať len za 3 dni.
A tiež zdieľajte spôsob, ako pripraviť tento lahodný pokrm so svojimi priateľmi v sociálnych sieťach!
ZDROJ:takprosto.cc