Zalejte mäso vodkou, a ešte lepšie s koňakom, a uvidíte, čo sa stane za 3 dni

Chutné mäso, ktoré nevyžaduje špeciálne výdavky a kulinárske zručnosti, je nálezom pre každú hostiteľku. Stalo sa tak zvykom, aby sme si vyprážali, piekli a varili jedlo, že sme úplne zabudli na tradičný spôsob varenia mäsa.

Čo môže byť lepšie ako prosciutto, saláma alebo basturma? Iba sušený hovädzí prípravok, ktorý je čoraz užitočnejší a chutnejší ako klobásy a údené produkty.

Dnes Vám povieme o jednoduchom spôsobe, ako robiiť hovädzie mäso. Ukázalo sa veľmi chutné občerstvenie za 3 dni, veľmi podobné talianskej Bresaola. Iba namiesto vína budeme používať ďalšiu zložku.

Sušené hovädzie mäso doma

ZLOŽKY

  • 1 kg hovädzej sviečkovej
  • 150 ml vodky
  • 100 g soli
  • 100 g cukru
  • 1 lyžička. čierne korenie
  • 3 polievkové lyžice slnečnicového oleja

PRÍPRAVA

  1. Mäso opláchnite. Odstráňte všetky žily a tuk.
  2. Marinádu dajte do otvorenej tašky. Do tašky, nalejte soľ, cukor, korenie, nalejte vodku a maslo. Dobre rozmiešajte marinádu.
  3. Teraz položte hovädzie mäso a dobre zabaľte. Pretrepte tak, aby marináda obalila celé mäso. Balík umiestnite do chladničky po dobu 3 dní.
  4. Vyberte mäso z chladničky. Dôležité: neoplachujte, ale len osušte papierovou utierkou. Nechajte ho trochu zaschnúť a vychutnajte si jednoduché a chutné občerstvenie!

Ukazuje sa dobre, veľmi chutné mäso! Mimochodom, miesto vodky môžete použiť koňak (len kvalitný). Takže občerstvenie sa ukáže ešte viac korenisté a s mierne drevitou chuťou. Neuveriteľnú pochúťku je možné získať len za 3 dni.

A tiež zdieľajte spôsob, ako pripraviť tento lahodný pokrm so svojimi priateľmi v sociálnych sieťach!

ZDROJ:takprosto.cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>