Zabudnutý recept našich starých mám. Zapíšte si ho hneď, neoľutujete

Tento prastarý a pritom vynikajúci recept na nakladané mäsko je takmer zabudnutý. Je to možno aj touto uponáhľanou dobou. A je to škoda. Skúste to sami, nie je to až také zložité a časovo náročné ako sa zdá.

Recept na nakladané mäso

Myslím, že takmer všetci už zabudli, čo chuť by malo obsahovať, pretože to sa teraz predáva v obchodoch.

Nie je ťažké pripraviť si ho. Nepotrebujeme na to žiadne špeciálne vybavenie,  potrebná je iba rúra a sklenené nádoby s objemom 0,5 alebo 0,7 litra.

 RADA:

Ak chcete urobiť vynikajúce jedlo, je dôležité kúpiť najčerstvejšie, chudé mäso. malo by byť prerastené trochu bravčovou masťou, ale len mierne. Tým sa zvýši doba skladovania a ešte viac sa nasýtia chute.

Potrebujeme:

  • 1 kg mäsa
  • 0,5 kg tuku
  • 1 polievková lyžica soľ
  • 1-2 bobkové listy  na pohár
  • 5-6 čierne nové korenie celé
  • čierne mleté korenie podľa vkusu

Príprava:

  1. Na začiatok dobre umyte mäso pod tečúcou vodou a utrite ho suchými papierovými utierkami.
  2. Odstránte z neho nežiadúce časti a nakrájajte ho na pomerne veľké kusy o šírke 6 až 7 cm. Položte ich do hlbokej misky, pridajte soľ a mleté korenie podľa chuti.
  3. Veľmi starostlivo premiešajte všetko, aby každý kus získal svoju časť soli a korenia, zakryte ho a nechajte mäso na hodinu na marinovanie.
  4. Sklenené poháre sú dôležité na správnu prípravu. K tomu je potrebné opláchnuť a potom sterilizovať. Môžete sterilizovať nádoby na konzerváciu mnohými spôsobmi, napríklad vložte do mikrovlnnej rúry čistú suchú nádobu na 3 minúty.
  5. Na dno každej nádoby položte 1-2 bobkový list, nové korenie a potom nekladajte mäso na tesno.
  6. Hladina mäsa by mala byť niekde 2-3 cm pod okrajom plechovky, tak obsah nevytečie. Ak sa chcete zospodu poistiť, podložte panvicu a nalejte trochu vody. Poháre starostlivo uzavrieme a vložíme do studenej rúry.
  7. Predhrievajte rúru na 250 stupňov. Keď sa mäso varí, znížte teplotu na 150 stupňov a varíme ho  3 hodiny. Mäso by malo byť uvarené.
  8. Keď je mäso varené,dáme roztopiť masť . Pripravené mäso zalejte  roztopeným tukom. Potom poháre znova zavíčkujte.
  9. Keď je mäso hotové dajte nádoby hore dnom a zabaľte ich ručníkom, kým sa mäso nevychladí.
  10. Najlepšie mäso je pripravené!

Mäsko takto pripravené doma uložíme do chladu až na šesť mesiacov. A aké je chutné, len sa budú zbiehať sliny. Môžete ho  pridať do každého jedla, rovnako ako vziať si ho na chatu alebo rybárčenie. Tam, tento báječný pokrm bude nenahraditeľný.

 Mäsové výrobky vyrobené vlastnými rukami sa neopísateľne líšia od kúpených. Vo svojom zložení nenájdete žiadne látky zlepšujúce chuť, konzervačné látky ani farbivá. Teraz viete variť domáce mäso.

Nezabudnite zdieľať tento recept s priateľmi,  bude vám užitočný viac ako raz. Podeľte sa o dobrý nápad!

ZDROJ: takprosto cc

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>