Zabudnite na omáčky z obchodu. Prinášame vám 7 rôznych druhov, vďaka ktorým dokonale vyladíte každé jedlo. Pripravujú sa jednoducho, rýchlo a bez chémie

Rôzne druhy omáčok ponúkajú obchody. Lenže je oveľa lepšie pripraviť si ich doma. Z kvalitných surovín a bez chémie. Aby ste to mali jednoduchšie, tak vám prinášame tipy hneď na 7 veľmi chutných a unikátnych druhov, ktoré odporúčame vyskúšať. Uvidíte, ako váš pokrm vylepší a ako si na nich pochutnáte.

Španielska salsa

Jedna z typických a známych omáčok. Pripraviť si na nej musíte paradajky, cesnak, cibuľu, kôpor, ale aj olivový olej, pretlak, ocot balsamico a samozrejme tiež soľ a korenie. Jej prípravu zvládnete veľmi ľahko, pretože jednotlivé suroviny vložíte do mixéra a vytvoríte z nich hladkú pastu. Dochutíte soľou a korením a máte hotovú. Jej prírodné paradajková chuť vás zaručene dostane.

Šalátový dresing

Táto omáčka je ako stvorená na studenú kuchyňu, do každého šalátu. Jedná sa o základný recept, na ktorý budete potrebovať olivový olej a ocot balsamico. Pre dochutenie vám už stračia len trocha cesnaku a opäť soľ a korenie. Postup prípravy je jednoduchý. Cesnak prelisujete a potom zmiešate s ostatnými surovinami. Potom stačí premiešať so šalátom a už len ochutnať.

Kôprový dresing

Hodí sa nielen k šalátom, ale hodí sa aj k mäsu. Ako základ budete potrebovať kôpor, ku ktorému pridáte tiež cesnak, olivový olej, šťavu z citróna a ďalej soľ a korenie. Ani tu sa nemusíte báť komplikované prípravy, pretože všetko iba zmiešate dohromady. Šťavou z citróna budete regulovať samotnú kyslosť, aby dresing vyhovoval vašej chuti.

Tzaziki omáčka

Veľmi populárny stálica medzi omáčkami, ktoré je inšpirovaná Gréckom. Čo budete potrebovať? Základom je šalátová uhorka a tiež cesnak. Ďalej trochu citrónovej šťavy, olivového oleja a hlavne jogurtu alebo kyslej smotany. A príprava? nič zložité, pretože uhorku len olúpete, následne ju nastrúhate a všetko zmiešate dohromady. Ľahko dosoľte a môžete si byť istí dokonalou chuťou.

Sladkokyslá omáčka

Je inšpirovaná ázijskou kuchyňou a jej kladom je rozhodne aj pomerne veľká chutnosť. Čo budete potrebovať? Je to voda, kukuričný škrob, cukor, ocot, sójová omáčka, paradajkový pretlak a tiež pomarančový džús. Príprava začína tým, že zmiešate všetky suroviny a následne ich chvíľu povaríte. Potom necháte omáčku vychladnúť a už môžete ochutnať. Bude skvelá.

Bazalkové pesto

Aj to môžeme zaradiť medzi omáčky, ktoré si zamilujete. A to nielen k cestovinám. Okrem bazalky majte k dispozícii aj olivový olej, ďalej cesnak, parmezán, píniové oriešky, ale aj trochu soli. Na prípravu tejto omáčky bude potrebné mixér, keďže v ňom všetky suroviny rozsekajte, až vznikne potrebná konzistencia. Následne zmiešajte treba s cestovinami a ochutnajte.

Syrová omáčka

Veľmi populárny klasika, nie ktorú nesmieme zabúdať. Syrová omáčka, ktorú si predstavíme, je celkom jednoduchá. Potreba na ňu bude smotanový syr, ďalej olej, smotana, ale aj tvrdý syr a v prípade potreby muškátový oriešok. Základom je nakrájať, syr, ktorý sa následne rozpustí v smotane. Všetko sa varí tak dlho, kým nevznikne požadovaná hladká konzistencie. Potom je omáčka pripravená k samotnému podávanie.

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>