Vajcia v Pita chlebe
Dnes vám ponúkame recept na prípravu raňajok za pár minút. Toto je najobľúbenejšie jedlo s chrumkavou kôrou a šťavnatou náplňou. Ideálne na raňajky a večere.
Nebudete potrebovať olej, pretože nemusíte nič horieť. Toto bylinné vajíčko 100% spĺňa všetky požiadavky pre labužníkov. Výhodou misky je to, že výplň môže byť akákoľvek a prípravok môže byť na panvici a v rúre. Ak chcete zvýšiť nutričnú hodnotu jedla, odvážne pridajte varené mäso, huby, tvaroh, klobásu alebo čokoľvek sa vám páči.
prísady:
- 2 okrúhle Pita chleby
- 3- 5 kusov vajec
- 1 paradajka
- 100 g syra na strúhanie
- Čerstvé bylinky, soľ a korenie podľa chuti
príprava:
1. Nastrúhajte syr na veľkých okách, nakrájané paradajky na polovicu, jemne nasekané bylinky.
2. Položte jednu Pitu na suchú panvicu alebo plech na pečenie, posypte nastrúhaným syrom a zakryte ďalšou pitou. Ak používate veľkú Pitu, rozdelte ju na dve.
3. Na chlieb si podľa potreby objednajte paradajky, syry, špenát, vajcia, soľ a soľ.
4. Vložte do rúry na miernu teplotu a varte do želaného stavu. Orientačná teplota varenia v rúre je 180 stupňov. Čas je 10 minút.
5. Posypte ešte čerstvými bylinkami a podávajte, naozaj je to chutné.
Teraz už viete, ako vyrobiť chutnú omeletu bez oleja. Uložte si tento recept a pripravte ho s radosťou! Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!
ZDROJ.genius.ge