Zabudnite na klasické vysmážané Gordon Blue, upečte si ho v rúre. Tú vôňu a chuť si zamilujete

Ak milujete kuracie prsia, ale hľadáte nový recept na ich prípravu, máme riešenie. Je ním skvelý recept s názvom Cordon Bleu, ktorý si zamilujete.

Budeme potrebovať:

  • 1 veľký strúčik cesnaku 
  • 1/2 lyžice čierneho korenia 
  • 1 lyžička soli 
  • 4 ks kuracích pŕs 
  • 5 lyžíc horčice 
  • 8 plátkov šunky 
  • 8 plátkov syra 
  • 2 vajcia 
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1,5 šálky strúhanky 
  • 4 lyžíc oleja

postup:

1. Kuracie prsia si dôkladne očistíme a umyjeme. Potom je prekrojíme na polovicu tak, aby sme dostali asi 8-9 kúskov (samozrejme to závisí na ich hrúbke a veľkosti jednotlivých kuracích pŕs, ktoré sme kúpili).

2. Kuracie prsia vyklepeme na tenký plátok. Potom ich osolíme, okoreníme, rozotrieme po nich aj náš cesnak, ktoré sme si pretlačili cez Pucic na cesnak, a posypeme je sušenou petržlenovou vňaťou ..

3. Každý plátok potrieme horčicou, položíme plátok šunky, syra a zrolujeme.

Obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a v strúhanke.

4. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme alobalom a potrieme olejom. Položíme role a dáme zapiecť do rúry.

Pečieme pri teplote 210 stupňov cca 35 minút.

Dobrú chuť!

ZDROJ:coolinarika.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>