Suroviny na prípravu:
- zemiaky (stredná veľkosť) – 8 ks
- slanina- 16 plátkov
- zelené (akékoľvek, podľa svojho uváženia)
- rastlinný olej – 2 polievkové lyžice
- soľ
- korenie (ak chcete, nemôžete dať.)
- cesnak- 2 zuby
Recept „ zemiak v slanine“ :
Zemiaky uvaríme v šupke za 20-25 minút.
V tom čase, umyť čerstvé bylinky a niekoľko strúčikov cesnaku nakrájame na tenké plátky.
Varené zemiaky ošúpeme.
Zabaliť zemiaky do slaniny, malo by byť toto dobre osolené a na plátky slaniny dať kúsky cesnaku.
Zabalené v slanine zemiaky dáme do predhriatej rúry na 200 stupeňov po dobu 15-20 minút.
Hotové jedlo obložíme s čerstvými bylinkami a podávame.Veľmi chutné k jedlu je kyslá smotana! Každému dobrú chuť!
ZDROJ:povarenok.ru