Zabaľte varený zemiak do slaniny a dajte zapiecť, neskutočne chutné a rýchle jedlo

Suroviny na prípravu:

  • zemiaky (stredná veľkosť) – 8 ks
  • slanina- 16 plátkov
  • zelené (akékoľvek, podľa svojho uváženia)
  • rastlinný olej – 2 polievkové lyžice
  • soľ
  • korenie (ak chcete, nemôžete dať.)
  • cesnak- 2 zuby
Recept „ zemiak v slanine“ :

Zemiaky uvaríme v šupke za 20-25 minút.

V tom čase, umyť čerstvé bylinky a niekoľko strúčikov cesnaku nakrájame na tenké plátky.

Varené zemiaky ošúpeme.
Zabaliť zemiaky do slaniny, malo by byť toto dobre osolené a na plátky slaniny dať kúsky cesnaku.
Zabalené v slanine zemiaky dáme do predhriatej rúry na 200 stupeňov po dobu 15-20 minút.

Hotové jedlo obložíme s čerstvými bylinkami a podávame.Veľmi chutné k jedlu je kyslá smotana! Každému dobrú chuť!

ZDROJ:povarenok.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>