Lievance so škoricou – veľká misa, ktorú si môžete dopriať aj celá vaša rodina. Proste dúfam, že vám budú chutiť!
prísady:
- mlieko 3 poháre
- kukuričný škrob 2 lyžice
- prášok do pečiva 6 lyžíc
- cukor 6 lyžíc
- slnečnicový olej 0,75 dcl
- soľ 1 lyžica
- vajíčko 1 ks
- pšeničná múka 3 poháre
- škorica 2 lyžice
- trstinový cukor 10 lyžíc
príprava:
V miske zmiešajte mlieko, kukuričný škrob, prášok do pečiva, biely cukor, 6 lyžíc oleja, soľ, vajce a múku. Dôkladne ušľahajte všetky ingrediencie, nenechať hrudky. To je veľmi výhodné, to urobiť s pomocou mixéra.
V samostatnej miske zmiešajte 0,5 pohára slnečnicový olej, škorice a hnedého cukru. Dôkladne premiešajte všetko.
Potom sa nalejte do zmesi 2 lyžice múky a miešajte, aby konzistencia hmoty sa stala homogénna bez hrudiek.
Potom hmotu dajte do striekačky alebo plastovej fľaše s tryskou a naplniť škoricou.
Vyhrejte panvicu pri vysokej teplote, a potom znížte a omastite olejom. Pečieme cesto ako palacinky.
Vezmite striekačku pretrepte a stlačením robte na cesto špirály.
Akonáhle zistíte, že palacinky sú pokryté bublinami, opatrne otočiť a smažíme na druhej strane. Dávajte pozor, aby cukor nehorel. Než sa vrhnete na ďalšie pečenie palaciniek panvu, zotrite papierovým uterákom, aby sa odstránili zvyšky so škoricovou náplňou.
Lievance by mali byť podávané teplé, môžete si naliať svoj obľúbený med alebo sirup.