Výzva pre milovníkov grilovania: 5 najlepších marinád, z ktorých sa bude mäsko rozpadat v ústach

Sériu piatich najlepších marinád na mäso ocenia predovšetkým milovníci grilovania. Týchto 5 marinád Vás dostane rovno do kulinárskeho neba.

Tak poďme sa dobre najesť a užiť si nefalšovanú chuť mäsa opečenou na ešte nefalšovanejšom ohni.

Marináda „Pozdravy z Balkánu“

Suroviny na 2 kg mäsa:

  • 3 ks sladkej červenej papriky
  • 120-150g koriandra
  • 650g bieleho jogurtu
  • šťava z ½ citróna
  • soľ a korenie podľa chuti

Ogrilujte papriky na mriežke a narežte ich na tenšie prúžky. Zmiešajte jogurt s citrónovou šťavou a korením. Koriander môžete použiť aj čerstvý. Dobre premiešajte a môžete naniesť na mäso.

Marináda „Mediterran“

Suroviny na 2-2,5 kg mäsa:

  • 450ml olivového oleja
  • 650ml rastlinného oleja
  • šťava z ½ citróna
  • vetvička tymiánu
  • 3 vetvičky rozmarínu
  • 2 vetvičky šalvie
  • 1 strúčik cesnaku
  • korenie a soľ podľa chuti

Zmiešajte oba druhy oleja a pridajte doň citrónovú šťavu, korenie a nahrubo nasekané čerstvé bylinky. Pretlačte alebo nožom rozdrvte cesnak a pridajte do marinády. Dôkladne premiešajte a môžete naniesť na mäso.

Lahodná marináda s pomarančom

Suroviny na 2-3 kg mäsa:

  • 1 väčší pomaranč
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL sušenej bazalky
  • 1 lyžičku mletého kardamónu
  • 650ml kyslej smotany
  • 250g majonézy
  • soľ a korenie podľa chuti

Na tenkom strúhadle nastrúhajte umytú pomarančovú kôru, z dužiny vytlačte šťavu a všetko premiešajte s cesnakom, bazalkou a kardamónom. Pridajte soľ a korenie a na záver smotanu s majonézou. Všetko dôkladne premiešajte a môžete naniesť na mäso.

Marináda z vína

Suroviny na 2 kg mäsa:

  • 200g cibule
  • 150ml vlažnej vody
  • 250ml suchého bieleho vína
  • 4 stonky citrónovej trávy
  • 2 lyžičky bieleho korenia
  • soľ podľa chuti

Cibuľu nakrájajte na kocky, pridajte víno, soľ, vodu a nakrájanú citrónovú trávu na malé kúsky. Ak nemáte k dispozícii citrónovú trávu, použite približne rovnaké množstvo najemno nastrúhanej citrónovej kôry. Na záver pridajte biele korenie a všetko dobre premiešajte. Môžete naniesť na mäso.

Marináda „Florence“

Suroviny na 2-3 kg mäsa:

  • 2-3 citróny
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1-2 vetvičky rozmarínu
  • 250ml olivového oleja
  • 750ml rastlinného oleja
  • nahrubo namleté ​​čierne korenie a soľ podľa chuti

Citróny vyžmýkajte, zmiešajte s roztlačeným cesnakom a nasekaným rozmarínom. Nechajte 2-3 minúty odstáť, aby sa uvoľnili vône a pridajte zmes olejov, korenia a soli. Dobre premiešajte a naneste na mäso.

Tieto jedinečné a úžasne chutné a voňavé marinády Vám spestria nielen Váš pobyt na chate alebo v prírode, ale zanesú Vás do cudzích krajín, kde domáci presne vedia, čo je sviežosť a čo mäsko krásne zjemní a dodá mu tú správnu bylinkovú chuť!

ZDROJ.bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>