Svoj overený recept na domáce fašírky má každá gazdinka, základ je kvalitné mleté mäso, správna kombinácia korenín a dobrý odhad prípravy na rozhorúčenom oleji. No aj tak sa vám možno občas stane, že i ten najlepší recept na fašírky zlyhá a namiesto šťavnatých porcii mäsa podávate vysušené hrudky.
Triky do kuchyne: Ako mať šťavnaté fašírky?
Šťavnaté fašírky s mrkvou
Šťavnatejšie fašírky sa dajú pripraviť tak, že do mletého mäsa pridáte 2 – 3 nahrubo nastrúhané varené mrkvy, veľký surový zemiak nastrúhaný najemno alebo 2 cukety. Vyskúšajte tiež oddeliť žĺtky od bielkov. Žĺtky zamiešajte do mletého mäsa a z bielkov potom ušľaháme tuhý sneh. Ten opatrne primiešajte do hmoty až nakoniec, tesne pred vyprážaním fašírok.
Šťavnaté fašírky so sódou bikarbónou
Pripravte si mleté mäso, toľko, koľko ho budete potrebovať. Teda na štyri porcie asi kilo. Pridajte koreniny, ktoré pridávate na ktoré máte chuť.
Teraz prichádza tajná ingrediencia – sóda bikarbóna. Na kilo mäsa bude stačiť lyžička. Mäso dobre zamiešajte a dajte na noc do chladničky, aby sóda začala pôsobiť a chute sa rozležali.
Z mäsa tvarujte placky, fašírky, alebo čevabčiči a pripravujte na panvici či na grile. Vďaka sóde získa mäso ľahkú štruktúru a zachová si šťavu.
ZDROJ:Jensprav.ru