Chcete osloviť svojich príbuzných a priateľov s neobvyklým dezertom, ale neviete, čo si vybrať? Dôrazne odporúčame varenie vyprážaných banánov v cestíčku podľa nášho receptu.
Banány v tejto forme budú na stole skutočne exotické. Okrem toho sa banány v cestíčku ľahko pripravujú a nevyžadujú predbežnú úpravu. Len pár minút a lahodný banánový dezert nájdete všetky vaše chuťové poháriky.
Ako variť vyprážané banány
Ázijský recept na vyprážané banány pochádza z ďalekej Ázie. Práve tam začali variť banány v tepelnom ošetrení. Lekváre, smažené banány a dokonca aj polievky nie sú celým zoznamom jedál, ktoré si môžete vychutnať v najsofistikovanejších ázijských rezortoch. V našich regiónoch sa najčastejšie konzumuje banán surový. A ak sa ich rozhodnete smažiť, potom verte mi, nebudete to ľutovať!
prísady.
- Tri kusy banánov
- Rastlinný olej na pečenie
- Jedna polievková lyžica kokosových hoblín
- Hrsť ryžovej múky a kukuričného škrobu (každá 50 gramov)
- Dve polievkové lyžice sezamových semien
- Polievková lyžička jemne mletého morského soli
- Jedna polievková lyžica granulovaného cukru, tiež jemne mletá
- Pohár pitnej vody
Postup varenia krok za krokom:
Najprv pripravte cesto na pečenie. Aby ste to dosiahli, budete musieť kombinovať kokos, ryžovú múku, škrob a sezam. Potom pridajte soľ a cukor. Do dávky v malých dávkach pridáme vodu, pričom miešame zmes neustále. Zmes musí byť hustá konzistencia. Vložte panvicu na oheň a v nej zahrejte veľké množstvo rastlinného oleja. V ňom budeme smažiť banány. Narežte banány na kusy takým spôsobom, aby by bolo pohodlnejšie jesť ich neskôr. Plátky obaľte v cestíčku a banány vložte do horúceho oleja, a smažte až kým nebudú zlato hnedé. Vyprážané banány sa vyberú na papierové obrúsky a čakajte na odčerpanie prebytočného tuku.
Keď tento dezert aspoň raz skúsite, nebudete ho môcť odmietnuť. Napíšte si ho do svojich receptov, pretože priatelia určite požiadať o to. Užite si jedlo!
ZDROJ:headinsider.ne