S istotou môžem povedať, že vypchatá bageta – jedno z najatraktívnejších prázdninových občerstvení alebo na piknikový stôl a môžete si ho pripraviť bez uvedenia dôvodu.
Základom stravy – kôra bagety. Predvídame vašu otázku, čo robiť s posýpkou, okamžite poradíme, ako ju využiť.
prísady
- bageta 1 ks
- smotanový syr 250 g
- tvaroh 100 g
- varené klobása 100 g
- šunka 100 g
- olivy podľa chuti
- sušených paradajok 0,5 balíka
- paprika 0,5 ks
- cesnak 1 zub
- petržlen podľa chuti
- čierne korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
príprava
- Odrežeme hranu bagety, potom tenkým, dlhým nožom odstránenime drviny, A necháme kôru približne 1 cm.
- Pripravte náplň: jemne nasekajte papriku, petržlen, klobásu, šunku, olivy a sušené paradajky. Cesnak pretlačíme.
- Smotanový syr romixujeme, spojíme s tvarohom, ktorý bol predtým roztlačený vidlicou. Pridajte zvyšné prísady, ochutíme soľou a korením a dobre premiešajte.
- Naplňte bagetu a zabaľte do plastovej fólie. Dajte svoju desiatu na niekoľko hodín do chladničky. Hotovo!
Navrhovaná varianta náplne môže byť zmenená v chuti pridaním vareného kuracieho mäsa a paradajky nahradiť malým množstvom sušených sliviek.
Ak sa vám páčil nápad, zdieľajte recept s priateľmi!
ZDROJ:SOVKUSOM.RU