ZLOŽENIE
- 300 gramov na štvorcových oplátok alebo sušienok
- 2 lyžice smotany s priemerným obsahom tuku
- 0.25 gramov práškového cukru
- 1 polievková lyžica cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 kg jahôd
- 4 soľ
PRÍPRAVA
- Jahody umyte, odstráňte stonky. Hrsť jahôd dajte nabok, tie sú potrebné navrch torty, zvyšok narežeme na plátky a zmiešame s cukrom.
- Krém vymiešame so smotany, práškového cukru, soli a vanilkového cukru.
- Vystlať formu s pergamenom. Na spodok dáme oblátky alebo sušienky. Polovicu krému dávame na prvú vrstvu a poukladáme nakrájané jahody. Ďalšiu vrstvu opakujeme aj s jahodami a šľahačkou. Po bokoch dáme zvyšný krém a dezert dozdobíme jahodami.
- Umiestnite dezert do chladničky po dobu 3-4 hodín.
Ukázala sa skvele! Osviežejúca letná pochúťka do ktorej sa určite zamilujete.
ZDROJ:TAKPROSTO.CC