Dnes sme vám priniesli domáci recept na kečup na paradajky, jablká a cibuľu, ktoré vás ochutnajú sladkou a sladkou. Jablko je veľmi zvláštne, stojí za to skúsiť, táto tajná zložka to robí tak jemnejšou.
Zloženie:
- 3 kg rajčiakov
- 500 g sladkého jablka
- 250 g cibule
- 50 ml jablkového octu
- 1,5 lyžice soli
- 150 g cukru
- čierne korenie
Postup:
Olúpame paradajky a jablká.
Nakrájajte paradajky, cibuľu a jablká a dajte do hrnca variť. Paradajky pustia veľa šťavy, ale v prípade potreby je možné naliať trochu vody. Varíme, kým cibuľka nezmäkne. Zmes varte na vhodnú hustotu cca. 1 hodina. Keď je kečup takmer hotový, pridajte soľ a cukor za stáleho miešania, aby ste sa vyhli spáleniu.
Potom pridajte korenie a jablkový ocot a prevarte. Odstráňte z tepla, vložte do nádob a utesnite. Otočte hlavu nadol a nechajte ju vychladnúť medzi teplými dekami.
Dobrá chuť do jedla.
ZDROJ.ketkes.com