Vynikajúce Kilimandžáro rezy

Jemný a veľmi chutný koláč Kilimandžáro. Skladá sa z kakaovej piškóty, jablkovej hmoty a pudingového krému. Všetko sa poleje s čokoládou a posype kokosovými vločkami.

Zákusok Kilimandžáro

Suroviny:

Piškóta:

  • 6 veľkých vajec
  • 3/4 šálky cukru
  • 3 lyžice pšeničnej múky
  • 3 lyžice zemiakovej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica vody
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • štipku soli

Jablková plnka:

  • 1 kg jabĺk
  • 2 želé, napríklad pomarančové
  • 1 lyžica masla

Plnka z pudingu:

  • 200 g masla
  • 1/2 l mlieka
  • 2 vaječné žĺtky
  • 2 lyžice pšeničnej múky
  • 2 lyžice zemiakovej múky
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 vanilkový cukor

Poleva:

  • 50 g mliečnej čokolády
  • 50 g horkej čokolády
  • 2 lyžice vody

Na posypanie:

  • kokosové čipy na postrekovanie

Postup prípravy

Vyšľaháme vajcia s cukrom do peny. Potom pridáme olej a vodu za stáleho miešania. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, štipku soli a kakao. Primiešame múčnu zmes k vaječnej a miešame už len vareškou alebo stierkou v jednom smere.

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie (24 x 28) a pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre na 180°C. Po upečení vypnite rúru a otvorte dvierka a nechajte piškótu chvíľu ešte v rúre. Potom sa  vyberie a nechá úplne vychladnúť. Po sa prereže na dve časti vodorovne.

Pripravíme si jablkovú plnku: jablká ošúpeme a potom ich na hrubom strúhadle postrúhame. Do hrnca si dáme roztopiť maslo a nastrúhané jablká na masle podusíme do mäkka. Potom pridáme podľa návodu želé poriadne premiešame a podľa potreby povaríme. Necháme vychladnúť.

Pudingový krém.. Odoberieme si trochu mlieka a vymiešame v ňom žĺtka, škrob a múku. Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom. Keď sa mlieko rozvarí odstavíme ho, primiešame žĺtkovo múčnu zmes a znovu dáme na oheň. Prevaríme aby sa stratila chuť múky a škrobu (asi 5 minút) potom odstavíme a necháme vychladnúť. Potom keď je puding vychladnutý, vymiešame si v samostatnej miske maslo a po lyžiciach za stáleho šľahania k nemu primiešame puding. Vznikne hladký nadýchaný krém..

Čokoládovú polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli vymiešaním všetkých surovín do hladka.

Zákusok vrství tak, že na jednu časť čokoládovej piskóty najskôr natrieme jablkové želé. Necháme zatuhnúť a potom natrieme pudingový krém. Krém prikryjeme druhou časťou čokoládovej piškóty.Vrch zákuska polejeme čokoládovou polevou a posypmeme kokosovými ostružlinami..

Dáme do chladničky poriadne stuhnúť krájame na porcie..

Dobrú chuť!

ZDROJ:dompelenpomyslow.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>