Vynikajúca krémová špargľová polievočka

Táto polievka je veľmi ľahká, ale tiež výživná. Môžete ju jesť podľa svojho srdca a stále sa cítiť ľahko.

Špargľa má početné vlastnosti a výživové hodnoty a zároveň nízku kalorickú hodnotu. Biela špargľa rastie v podzemí a slnečné svetlo do nej nedosahuje, preto nemôžu vytvárať žiadne farbivo. Sú stredne silné a majú jemnú a sú tvrdšie ako zelené.

Suroviny:

  • 500 g bielej špargle
  • 2 čajové lyžičky masla
  • 750 ml vody
  • 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
  • 125 ml krému 30-36%
  • 1 žĺtok
  • Soľ, korenie, štipka cukru

Postup:

Špargľu dôkladne umyte, odrežte drevené konce a olúpajte (všetko však necháme a nevyhadzujeme). Potom každú špargľu nakrájajte na 3 časti.

Špičky špargle a šupky povarte v 750 ml slanej vody s maslom a štipkou cukru. Potom odvar sceďte cez sitko. Po varení zlikvidujte škrupiny a špičky.

Do výsledného bujónu pridajte nasekanú špargľu a varte asi 15 minút, kým nie je krehká. Potom polievku zmiešajte s mixérom, až kým nebude hladká.

Potom zamiešajte múku so smotanou, aby sa na nej nenachádzali hrudky, a pridajte ju do našej polievky. Nakoniec ochutíme soľou a korením.

Hrniec vyberieme z tepla a nakoniec pridáme rozmiešaný žĺtok (ale už nevaríme). Polievka je pripravená na servírovanie.

ZDROJ:kobieceinspiracie.pl

 

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>