Táto polievka je veľmi ľahká, ale tiež výživná. Môžete ju jesť podľa svojho srdca a stále sa cítiť ľahko.
Špargľa má početné vlastnosti a výživové hodnoty a zároveň nízku kalorickú hodnotu. Biela špargľa rastie v podzemí a slnečné svetlo do nej nedosahuje, preto nemôžu vytvárať žiadne farbivo. Sú stredne silné a majú jemnú a sú tvrdšie ako zelené.
Suroviny:
- 500 g bielej špargle
- 2 čajové lyžičky masla
- 750 ml vody
- 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
- 125 ml krému 30-36%
- 1 žĺtok
- Soľ, korenie, štipka cukru
Postup:
Špargľu dôkladne umyte, odrežte drevené konce a olúpajte (všetko však necháme a nevyhadzujeme). Potom každú špargľu nakrájajte na 3 časti.
Špičky špargle a šupky povarte v 750 ml slanej vody s maslom a štipkou cukru. Potom odvar sceďte cez sitko. Po varení zlikvidujte škrupiny a špičky.
Do výsledného bujónu pridajte nasekanú špargľu a varte asi 15 minút, kým nie je krehká. Potom polievku zmiešajte s mixérom, až kým nebude hladká.
Potom zamiešajte múku so smotanou, aby sa na nej nenachádzali hrudky, a pridajte ju do našej polievky. Nakoniec ochutíme soľou a korením.
Hrniec vyberieme z tepla a nakoniec pridáme rozmiešaný žĺtok (ale už nevaríme). Polievka je pripravená na servírovanie.
ZDROJ:kobieceinspiracie.pl