Vynikajúca domáca tatárska omáčka, ktorá premení akúkoľvek potravinu na majstrovské dielo

Tatárská omáčka pochádza z francúzskej kuchyne, dnes je veľmi obľúbená kvôli jej vynikajúcej chuti a ľahkej príprave. Je ideálny pre ryby, mäso, morské plody a dokonca zeleninu, pretože táto omáčka je majstrovským dielom najjednoduchšieho jedla. Existuje niekoľko spôsobov, ako vytvoriť klasický recept, ktorý máme dnes.

zloženie:

  • 2 varené vajcia
  • 2 surové žĺtky
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžica nakrájanej cibule
  • 50 g nakladanej uhorky
  • 1 lyžička horčice
  • 120 g kyslej smotany
  • 1/2 citróna
  • zelený kôpor
  • soľ
  • paprika podľa chuti

príprava:

Očistite varené vajíčka a vložte vaječné žĺtky do samostatnej misy, pridajte žĺtok surových vajec a horčicu, dobre premiešajte. Pokračujte v naliatí olivového oleja a pomaly pridávajte nakrájanú nakladanú uhorku, kôpor, vaječné bielkoviny a cibuľu. Po dobrom premiešaní pridajte kysnutú smotanu za stálého miešania. Na konci pridajte polovicu citrónovej šťavy a znova ju rozmiešajte. Podávajte v malých miskách, neuchovávajte v chladničke dlhšie ako dva dni.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>