Tatárská omáčka pochádza z francúzskej kuchyne, dnes je veľmi obľúbená kvôli jej vynikajúcej chuti a ľahkej príprave. Je ideálny pre ryby, mäso, morské plody a dokonca zeleninu, pretože táto omáčka je majstrovským dielom najjednoduchšieho jedla. Existuje niekoľko spôsobov, ako vytvoriť klasický recept, ktorý máme dnes.
zloženie:
- 2 varené vajcia
- 2 surové žĺtky
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 lyžica nakrájanej cibule
- 50 g nakladanej uhorky
- 1 lyžička horčice
- 120 g kyslej smotany
- 1/2 citróna
- zelený kôpor
- soľ
- paprika podľa chuti
príprava:
Očistite varené vajíčka a vložte vaječné žĺtky do samostatnej misy, pridajte žĺtok surových vajec a horčicu, dobre premiešajte. Pokračujte v naliatí olivového oleja a pomaly pridávajte nakrájanú nakladanú uhorku, kôpor, vaječné bielkoviny a cibuľu. Po dobrom premiešaní pridajte kysnutú smotanu za stálého miešania. Na konci pridajte polovicu citrónovej šťavy a znova ju rozmiešajte. Podávajte v malých miskách, neuchovávajte v chladničke dlhšie ako dva dni.
ZDROJ:bidista.com