Chudnutie konzumáciou šalátov je dobrý spôsob, ako schudnúť pri zachovaní zdravia.
Zmes zeleniny, strukovín a ovocia nám poskytuje viac ako vitamíny a antioxidanty. Pomáha nám však tiež ustanoviť zdravú a primeranú stravu a chudnúť týždeň čo týždeň.
Šaláty sú dokonalým pokrmom, ktorý si môžete vychutnať každý deň. Navyše budete mať správnu dávku vlákniny, málo kalórií, dobrú hydratáciu a dostatok energie.
Jeho zložky sa dajú ľahko nájsť a sú omnoho ďalej ako len šalát a paradajky. Môžete pridať zeleninu, strukoviny, ovocie, huby, semená, orechy, korenie.
Sú nízkokalorické
Šaláty zvyčajne naplnia naše žalúdky a na porciu máme iba asi 200 kalórií. Ide však o približné hodnoty, ktoré budú závisieť od zložiek.
Napríklad zelená listová zelenina má vysoký obsah vlákniny a vody, takže jej konzumácia nás udrží hydratovaných. Navyše zvýšia náš pocit sýtosti bez pridania kalórií.
Rýchle a zdravé jedlo
Ak sa rozhodnete schudnúť konzumáciou šalátov, sotva musíte variť. Ingrediencie sa dajú ľahko nájsť. Musíte len dobre umyť ingrediencie, nakrájať ich na malé kúsky.
Ale áno, musíte si zvoliť správne jedlo. Nezahŕňajte mastné omáčky ako majonéza, kečup atď. Vyhýbajte sa nasýteným tukom a hľadajte čerstvé a zdravé prísady.
Plný prísun živín
Považujte zeleninu za skvelý prírodný zdroj vitamínov a minerálov. Taktiež ak ich kombinujete s morčacími alebo kuracími prsiami, získate bielkoviny.
Z tohto dôvodu je dôležité dbať na zloženie šalátu. Je veľmi dôležité, aby ste mali zeleninu a tiež zdravé tuky a bielkoviny. Namiesto toho sa vyhýbajte párkom a syrom, ktoré sú príliš tučné, aby zostali zdravé recepty.
Správna omáčka
Nakoniec sa vyhnite použitiu priemyselných omáčok, ktoré sa často predávajú na trhu. Ak však chcete šalátový dresing, vyberte si napríklad olivový olej, jablčný ocot, citrón a nejaké korenie.
Každý deň môžete svoje recepty dochutiť rôznymi spôsobmi. Na dochutenie jedla použite horčicu, korenie, rozmarín, oregano, petržlenovú vňať alebo nasekaný cesnak.
Tipy na chudnutie
Najskôr pri chudnutí konzumáciou šalátov odporúčame pamätať na nasledujúce tipy:
Na začiatok si vždy vyberajte čerstvé a sezónne suroviny.
Šalát pripravujte iba vtedy, keď idete jesť, nie v noci.
Pred podávaním ho okoreňte a v správnom poradí: najskôr soľ (ak chcete pridať soľ alebo soľ), potom citrónová šťava (alebo jablčný ocot) a nakoniec olej. Keď je maslo vložené ako prvé, zanecháva špeciálnu príchuť, ktorá mení ostatné prísady.
Recepty na chudnutie s konzumáciou šalátov
Počet týchto šalátov, ktoré ponúkame, si musíte zvoliť sami. Môžu sa tiež líšiť proporcionálne.
Jesť tieto šaláty ako hlavné jedlo po celý týždeň. Navyše ich môžete sprevádzať kuracími prsiami, morčacím mäsom, tuniakom a ďalšími. Nakoniec použité prísady zasýtia a pomôžu vám pri chudnutí.
Avokádový šalát
Šalát nakrájame na tenké plátky.
Plátky avokáda nakrájané na
ananás.
Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a korením.
Pomarančový šalát
Šalát nakrájame na tenké plátky.
Nastrúhaná mrkva.
Nakrájanú cibuľu
Pomaranče na malé kúsky.
Čierne olivy
Dochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, soľou a bielym korením.
Morčací a mrkvový šalát
Malé kúsky morčacích pŕs.
Surovú stonku zeleru nakrájajte na veľmi malé kúsky.
Surová strúhaná mrkva.
Rôzne druhy šalátu sa krájajú veľmi na tenko.
Červenú papriku nakrájame na tenké plátky.
Dochutíme pomarančovým džúsom, olivovým olejom, soľou a bielym korením.
Červený šalát
Cviklu nakrájame na malé kúsky alebo nastrúhame.
Nakrájanú alebo nastrúhanú mrkvu.
Surovú stonku zeleru nakrájame nadrobno.
Paradajky nakrájame na malé kúsky.
Surová cibuľa, nakrájaná na tenké plátky.
Dochutíme pomarančovým džúsom, olivovým olejom a korením.