V našej rúre je vyprážané alebo pečené kurča vždy spojené s lahodnou zlatou kôrou. Mnohí však počuli, že kurča by sa malo variť a konzumovať bez kuracej kože. Oplatí sa to? Uvidíme, či na to existujú dobré dôvody.
Vitamíny v kuracej koži
Kuracia koža je bohatá na vitamíny A, E a vitamíny skupiny B (B1, B6 a B12). Okrem toho je známa obsahom minerálov a to, draslíka, železa, fosforu, horčíka a proteínu.
Prospieva nášmu srdcu
Väčšiu časť kuracej kože tvoria nenasýtené tuky, ktoré blahodarne pôsobia na činnosť srdca. V jednej Harvardskej štúdii sa uvádza, že v 30 g kuracej kože sú len 3 g nasýtených tukov a až 8 g nenasýtených.
Obsahuje proteín
Vyhodením kuracej kože, prichádza pokrm o užitočné bielkoviny. Vedci dospeli k názoru, že kým sa prostredníctvom proteínov živočíšneho tuku dostane do čriev viac ako 90 percent aminokyselín, z rastlinných je to iba okolo 60 percent.
Výhody kuracej kože si teda zaslúžia oveľa väčšiu pozornosť. A poškodenie kuracieho mäsa kožou môže byť predovšetkým dôsledkom nesprávnej prípravy. Samozrejme by ste mali počúvať svoje telo a variť podľa svojich preferencií. Potom môžete ľahko nájsť riešenie tohto dietetického problému: je kuracie kože dobré alebo zlé?
ZDROJ:.curejoy.com