Vyhadzujete z kurčaťa kožu? Robíte strašne veľkú chybu

V našej rúre je vyprážané alebo pečené kurča vždy spojené s lahodnou zlatou kôrou. Mnohí však počuli, že kurča by sa malo variť a konzumovať bez kuracej kože. Oplatí sa to? Uvidíme, či na to existujú dobré dôvody.

Vitamíny v kuracej koži

Kuracia koža je bohatá na vitamíny A, E a vitamíny skupiny B (B1, B6 a B12). Okrem toho  je známa obsahom minerálov a to, draslíka, železa, fosforu, horčíka a proteínu.

Prospieva nášmu srdcu

Väčšiu časť kuracej kože tvoria nenasýtené tuky, ktoré blahodarne pôsobia na činnosť srdca. V jednej Harvardskej štúdii  sa uvádza, že v 30 g kuracej kože sú len 3 g nasýtených tukov a až 8 g nenasýtených.

Obsahuje proteín

Vyhodením kuracej kože, prichádza pokrm o užitočné bielkoviny. Vedci dospeli k názoru, že kým sa prostredníctvom proteínov živočíšneho tuku dostane do čriev viac ako 90 percent aminokyselín, z rastlinných je to iba okolo 60 percent.

Výhody kuracej kože si teda zaslúžia oveľa väčšiu pozornosť. A poškodenie kuracieho mäsa kožou môže byť predovšetkým dôsledkom nesprávnej prípravy. Samozrejme by ste mali počúvať svoje telo a variť podľa svojich preferencií. Potom môžete ľahko nájsť riešenie tohto dietetického problému: je kuracie kože dobré alebo zlé?

ZDROJ:.curejoy.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>