Výborné orechové a makové záviny pri ktorých môžeme zabudnúť na kysnutie

Niekedy nemôžeme nájsť ten správny recept, alebo, čo je horšie, nemáme dosť času na jeho kysnutie.

Tu je recept, na ktorý môžeme zabudnúť na kysnutie.

zloženie:

  • 1 pohár kyslej smotany (2 dl)
  • 1 šálka sadla
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 1 lyžička soli
  • 5 dkg kvasiniek
  • cca. múky 60-80 dkg

Pre mazanie:

  • 1 vajce

Na plnenie maku, na 3 záviny:

  • 50 dkg maku
  • 40 dkg cukru
  • trocha mlieka
  • 2 balenia vanilkového cukru

Pre náplň z orechov, na 3 záviny:

  • 50 kg vlašských orechov
  • 40 dkg cukru
  • trocha mlieka
  • 2 balenia vanilkového cukru

Príprava: Najskôr pripravte výplne, tj zmiešajte vyššie uvedené prísady do misy, podľa toho, či vyrábate mak alebo orechy. Potom môže prísť na rad cesto.

Zmiešajte kyslú smotanu, tuk, cukor, soľ a vajcia, rozdrvte droždie a pridajte múku. Mieste, ale nie príliš tvrdo. Natiahnite ho, rozdeťte ho na tri časti a rozvaľkajte, naplňte ho podľa potreby a zrólujte.

Natrite ich vrcholy vajcami vyšľahanými, pichnite ich vidličkou a môžu ísť do rúry. Pečieme cca 25 minút pri 180 stupňoch.

ZDROJ:twice.hu

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>