Vrstvený jablkový koláč: Vonia po škorici, je šťavnatý a príprava už nemôže byť jednoduchšia

Toto je presne ten druh koláča, o ktorom si poviete, že je fajn, ale nebude mať veľký úspech. Práve naopak! Čo môžete pokaziť jemným, pružným a vrstveným jablkovým koláčom? Ideálny recept na nedeľné koláčik, ktorý poteší všetky bruška. Ideálny na jeseň, pretože potrebujeme spotrebovať bohatú úrodu z našich záhrad. Poďme teda na to!

Budete potrebovať:

  • 1 hrnček krupice
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 6 veľkých nastrúhaných jabĺk
  • škorica podľa chuti, pokojne aj škoricový cukor
  • olej na vymastenie plechu
  • nastrúhané maslo podľa potreby

postup:

V miske si najprv zmiešame všetky suché ingrediencie.

Plech si vymastíme maslom alebo olejom a vysypeme múkou.

Na dno nasypeme trošku múčne zmesi.

Následne pridáme vrstvu strúhaných jabĺk. Na jablíčkách nešetrite.

Opäť ide vrstva múky. Použite toľko, aby vrstva jabĺk nepresvitala. Následne ide opäť vrstva s jabĺčkami. Takto vrstvíme kým sa nám neminie zmes múky a zmes jabĺk. Je len a len na vás, aký pomer surovín zvolíte. Záleží to aj od rozmeru plechu, ktorý používate. Ak je veľký a hlboký, budete potrebovať väčšie množstvo.
Nakoniec na vrch nastrúhame maslo.

Koláčik pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 40 minút, kým nebude povrch hnedo zlatej farby.

Vrch ešte môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne i škoricovým cukrom.

Mňam! Dobrú chuť.

ZDROJ:sovkusom.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>