Toto je presne ten druh koláča, o ktorom si poviete, že je fajn, ale nebude mať veľký úspech. Práve naopak! Čo môžete pokaziť jemným, pružným a vrstveným jablkovým koláčom? Ideálny recept na nedeľné koláčik, ktorý poteší všetky bruška. Ideálny na jeseň, pretože potrebujeme spotrebovať bohatú úrodu z našich záhrad. Poďme teda na to!

Budete potrebovať:
- 1 hrnček krupice
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 6 veľkých nastrúhaných jabĺk
- škorica podľa chuti, pokojne aj škoricový cukor
- olej na vymastenie plechu
- nastrúhané maslo podľa potreby
postup:
V miske si najprv zmiešame všetky suché ingrediencie.
Na dno nasypeme trošku múčne zmesi.
Následne pridáme vrstvu strúhaných jabĺk. Na jablíčkách nešetrite.
Koláčik pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia asi 40 minút, kým nebude povrch hnedo zlatej farby.
Vrch ešte môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne i škoricovým cukrom.
Mňam! Dobrú chuť.
ZDROJ:sovkusom.ru