Často to robím, pretože je to veľmi chutné jedlo a môže sa v ňom všetko meniť. Môže byť tiež vyrobené z kuracieho mäsa, môže byť ochutený podľa vášho vkusu. Aj syr tento pokrm robí chutný!
zloženie:
- 800 g zemiakov
- 400 g bravčového mäsa, nakrájajte podľa svojich predstáv
- 1 cibuľa
- 1 paradajka alebo korenie
- 200 g syra
- 250 ml kyslej smotany
- 1 lyžička horčice
- soľ
- korenie
- olej
príprava:
Mäso nakrájajte na plátky a posypte korením a umiestnite do naolejovanej nádoby vedľa seba. Potrieť horčicou a poukladať na plátky narezané cibule. Ak máte doma paradajky alebo papriky, nakrájajte ich na tenké a položte ich.
Zemiakyodlúpnite a nakrájajte na tenké plátky, poukladajte na mäso. Posypte strúhaný syr a vylejte kysnutú smotanu.
Zakryte s fóliou a vložte rúry na 180-stupňov vyhriatej po dobu 30 minút. Odstráňte fóliu a nechajte ešte asi 15 minút.
Dobrú chuť!
ZDROJ:BIDISTA.COM