Vláčny jablkový perník, ktorý vydrží dlho čerstvý!

Perník je vďačný najmä čo sa týka času prípravy a svojej jednoduchosti. Pri príprave zašpiníte jednu misu a do cesta môžete pridať čokoľvek ako mrkvu, cuketu, maliny, alebo ako v našom prípade jablká. Ak ich máte nazvyš, nastrúhajte ich do cesta a získate vláčny perník, ktorý vydrží dlho čerstvý.

Ingrediencie:

  • 600g polohrubej múky
  • 400g cukru
  • 6PL kakaa
  • 200ml olej
  • 200ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 5 – 6 jabĺk
  • 2KL jedlej sódy
  • 2KL perníkového korenia

Postup:

1.) Hneď na začiatku si nastavte rúru na 180°C aby sa zohriala.

2.) V miske si zmiešajte všetky suroviny.

3.) Časť jabĺk si môžete nastrúhať na hrubšie pásiky a časť na tenšie, ak sú jablka príliš šťavnaté, tak pridajte viac múky alebo vystískajte šťavu z jabĺk.

4.) Príliš veľa šťavy môže spôsobiť, že vám koláč poriadne nenarastie.

5.) Zmes vylejte na pomastený a múkou vysypaný plech a zarovnajte ju lopatkou.

6.) Pečte približne 25 minút. Na záver môžete koláč potrieť džemom a poliať čokoládou, prípadne len poliať čokoládou alebo len jednoducho posypať práškovým cukrom.

7.) Množstvo týchto surovín je vhodné ak chcete použiť väčší plech, pri menšej forme alebo tortovej forme použite polovičnú dávku.

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>