Banánové placky sú jednoduché a rýchle občerstvenie, ktoré je skvelé ako raňajky, čaj alebo večera 🙂 Na ich prípravu sú potrebné iba tri prísady. Sú tak jednoduché, že vám s tým môžu deti pomôcť, a vďaka tomu sa budú baviť. Tiež s nimi strávite nejaký čas a naučíte ich niečo nové 🙂 Tieto koláče sa dajú pripraviť dvoma spôsobmi a my vám ukážeme oboje. Najdôležitejšie tu budú banány a v ideálnom prípade by mali byť čo najzrelejšie – pokožka už môže byť hnedá. Čím sú zrelé banány zrelé, tým chutnejšie budú lievance.
Banánové lievance
Tieto lievance sú veľmi chúlostivé a zároveň neuveriteľne chutné. Môžu sa podávať mnohými rôznymi spôsobmi. Zrejme je najjednoduchšie ich ozdobiť práškovým cukrom, ale môžete sa zblázniť ešte viac. Javorové alebo čokoládové omáčky s nimi pôjdu skvele. Môžete na ne naliať med a ozdobiť ho iným ovocím 🙂 Aj keď im dáte úplne bez ničoho, budú chutné.
Prísady do banánových lievancov:
- 2 zrelé banány
- 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
- 4 vajcia
príprava:
Vložte banány do misky a rozdrvte ich vidličkou, potom pridajte vajíčka a múku a premiešajte, kým sa nevytvorí jednotné cesto. Toto cesto sa smaží veľmi pekne. Teraz musíte len zohriať olej na panvici, aj keď osobne odporúčam maslo. Cesto smažte z dvoch strán, musí pekne zhnednúť. Palacinky sa podávajú teplé okamžite, ale sú tiež veľmi chutné chladné.
Druhý spôsob prípravy robí z nich chutnejšie. Tu robíme to isté, najskôr rozdrvíme banány, pridáme k nim múku a zmiešame, ale inak s vajcami. Bielka sa oddeľujú od žĺtkov a prvé sa vyšľahajú na tuhú penu. Teraz ju pridáme do banánov a jemne premiešame. Takto budú lievance ako oblak, ale určite uprednostňujem prvú metódu prípravy, pretože je jednoducho rýchlejšia.
ZDROJ.jensprav.ru