Mnohí kuchári vám povedia, že varenie perfektne uvareného vajca môže byť tou najťažšou vecou vôbec. Akonáhle je žĺtto príliš suché, niekedy albumín alebo žĺtok nie je varené správne.
Je to preto, lebo vajíčko potrebuje dve rôzne teploty, pretože žĺtok a bielky majú dve úplne odlišné štruktúry. Bielka vajec potrebujú teplotu 180 stupňov, aby sa dokonale varila, zatiaľ čo žĺtok potrebuje 170 stupňov.
Šéfkuchár si uvedomil, ako dokonale variť vajcia. Do polovice minúty vložil niekoľko vajec do predvarenej vody a pridal niekoľko kociek ľadu, aby sa znížilo teplo. Potom každú druhú minútu vytiahol jedno z pridaných vajec z vody. Takto zistil, koľko minút potrebuje na dokonale uvarenie vajíčka.
ZDROJ:worldnewsclub.com