Viete, čo sa deje v tele, kto konzumuje ovsené vločky každý deň? Keď sa to dozviete, začnete to robiť aj vy

Ovsené vločky môžu byť jedené buď nevarené, ako v müsli, alebo varené, ako kaša.

Ovsené vločky sú základnou výživou, ktorá je schopná poskytnúť nášmu telu potrebnú dennú dávku vitamínov a prospešných živín. Tieto živiny a vitamíny sú požadované našim telom, aby sme udržali zdravie a boli v dobrom stave.

Ovsené vločky sa doporučujú predovšetkým konzumovať na raňajky, pretože doplňujú naše telo energiou a poskytujú živiny potrebné na začiatok dňa v dobrej nálade.

Zdravotné prínosy ovsených vločiek

  1. Znižuje zlý cholesterol

Spotreba ovsených vločiek na dennej báze môže znížiť hladinu cholesterolu v krvi z dôvodu obsahu beta-glukánu. Ovos tiež obsahuje množstvo Omega-3 a linolových kyselín (dobrý tuk), ktoré pomáhajú predchádzať vysokým hladinám zlého cholesterolu.

  1. Znižuje riziko srdcových ochorení

Ovsené vločky môžu znížiť riziko ochorenia srdca v kombinácii s nízkotučným mliekom. Dôvodom tohto zníženia rizika je opäť beta-glukán v ovse.

  1. Stabilizuje hladiny glukózy v krvi

Spotrebovaním ovsa denne môžete udržiavať hladinu cukru v krvi v organizme. Vzhľadom na vysoký obsah komplexných sacharidov a vo vode rozpustných vlákien sa podporuje pomalé trávenie a výsledkom je stabilizácia hladín glukózy v krvi.

  1. Dobré pre nervový systém

Vzhľadom k tomu, že ovos je bohatý na vitamín B, znamená to, že toto energetické jedlo nám môže pomôcť udržať optimálne fungovanie centrálneho nervového systému.

  1. Pomáha pri chudnutí

Vlákna v ovsených vločkách sa cítia plné, a preto ak ich konzumujete na raňajky, vyhnete sa hladu a neskôr budete jesť menej a v dôsledku toho stratíte váhu.

  1. Zlepšuje trávenie

Ovos je bohatý na pomalé trávenie sacharidov a nemusíte jesť veľké porcie. Ovsené vločky redukujú žlčové kyseliny a v dôsledku toho uľahčujú tranzit intestinálnou cestou a preto sa zabraňuje zápche. Ovos je vynikajúci pre ľudí, ktorí chcú schudnúť.

Nápady, ako konzumovať ovsené vločky

  • Pridajte ovos do mlieka, jogurtu
  • Mix ovos s mliekom a pripravte ovsené palacinky
  • Používajte ovos ako strúhanku namiesto strúhanky z rožkou pri obaľovaní mäsa, rýb alebo zeleniny
  • Pečte ovsený chlieb
  • Pridajte varený ovos do vašich šalátov
  • Pridajte ovos do svojho obľúbeného ovocia alebo zeleniny

Recepty s ovosom pre každodennú spotrebu

  1. Bananové Smoothie
  • banán
  • ovos
  • voda
  • nakrájané vlašské orechy
  • škorica

Vložte ovos do vody a nechajte ju stáť aspoň 15 minút. Potom ho vložte do kuchynského robota a pridajte banán, nakrájané vlašské orechy a škoricu a zmes premiešajte, až kým nebude homogénna zmes.

  1. Klasický recept z ovsa
  • 1 lyžica chia semien
  • štipka soli
  • ½ šálky ovsa
  • 1/3 šálky gréckeho jogurtu
  • 2/3 nesladeného mlieka
  • 0-2 lyžice medu alebo javorového sirupu
  • ½ čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Zmiešajte všetky tieto prísady v miske strednej veľkosti. Potom vložte do nádoby, zatvorte ju tesne a nechajte ju schladiť najmenej 4 hodiny , konzumujeme pol hodinu pred raňajkami.

Pamätajte si, že jedenie ovsa každý deň je prospešné pre váš zdravotný stav. Tiež majte na pamäti, že ovos je najlepšie, ak sa konzumuje ráno na raňajky.

ZDROJ:timefornaturalhealthcare.com

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>