Pripravujete si už recepty na vianočné pečenie? Ak áno skúste si k nim priložiť aj tento, sú ihneď mäkké.
Suroviny na perníčky:
- 200 g hladkej múky
- 80 g práškového cukru
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice alebo perníkového korenia
- 1 vajíčko
- 1 lyžička kakaa
- 2 lyžice medu
- 50 g – masla
Poleva:
- Cukorový prášok – 100 g
- Vaječné bielko – 1 ks
- Citrónová šťava – 1 lyžička
Na dekoráciu:
- Farbivo potravinárske, ktoré primiešame do glazúry
Postup:
Do misky dáme preosiatu múku, práškový cukor, kakao, vajcia, prášok do pečiva a škoricu.
V druhom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo spolu s medom a prilejeme ho k sypkej zmesi. Premiešame a vznikne redšie cesto, ktoré odložíme do chladničky na 1 celý deň, lepšie sa s ním pracuje. Zostane jemné a vôbec sa netrhá.
Potom si poprášime cesto múkou rozvaľkáme cesto na hrúbku približne 0,5 cm a formičkami vykrojujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Cesto sa vôbec nelepí, netrhá a je krásne jemné.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 5 minút.
Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme bielkom a necháme vychladnúť.
Práškový cukor s bielkom a citrónovou šťavou vymiešame metličkou do hladkej hmoty. Najlepšie je šľahať ručne, vtedy poleva po stuhnutí nepraskne. Na zdobenie môžete použiť sáčok a lebo striekačku. Naneste glazúru na snehové vločky a ozdobte podľa vlastného želania.
ZDROJ:di-via.ru