Vianočné medovníčky- snehová vločka, sú hneď mäkučké s príchuťou škorice

Pripravujete si už recepty na vianočné pečenie? Ak áno skúste si k nim priložiť aj tento, sú ihneď mäkké.

Suroviny na perníčky:

  • 200 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice alebo perníkového korenia
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžička kakaa
  • 2 lyžice medu
  • 50 g – masla

    Poleva:

  • Cukorový prášok – 100 g
  • Vaječné bielko – 1 ks
  • Citrónová šťava – 1 lyžička

Na dekoráciu:

  • Farbivo potravinárske, ktoré primiešame do glazúry

Postup:

Do misky dáme preosiatu múku, práškový cukor, kakao, vajcia, prášok do pečiva a škoricu.

V druhom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo spolu s medom a prilejeme ho k sypkej zmesi. Premiešame  a vznikne redšie cesto, ktoré odložíme do chladničky na 1 celý deň, lepšie sa s ním pracuje. Zostane jemné a vôbec sa netrhá.

Potom si poprášime cesto múkou rozvaľkáme cesto na hrúbku približne 0,5 cm a formičkami vykrojujeme rôzne tvary, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Cesto sa vôbec nelepí, netrhá a je krásne jemné.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 5 minút.

Ihneď po vybratí z rúry ich potrieme bielkom a necháme vychladnúť.

Práškový cukor s bielkom a citrónovou šťavou vymiešame metličkou do hladkej hmoty. Najlepšie je šľahať ručne, vtedy poleva po stuhnutí nepraskne. Na zdobenie môžete použiť sáčok a lebo striekačku. Naneste glazúru na snehové vločky a ozdobte podľa vlastného želania.

ZDROJ:di-via.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>