Veľmi jednoduchý šťavnatý hrnčekový koláčik za pár drobných, po ktorom nezostane ani omrvinka

Rýchly, chutný a jednoduchý koláčik, ako dakedy robievala moja babička, keď mala veľa práce okolo domu a chcela nás potešiť dobrou maškrtou. Zmiešala prísady, dala do rúry a poliala polevou.

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 1 šálku kryštálového cukru
  • 1 šálku oleja
  • 1 šálku mlieka
  • 1 šálku pšeničnej krupice
  • 1 šálku mletých orechov (môžete dať aj kokos)
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 väčšie jablká

Poleva na vrch:

  • 1,5 šálky mlieka
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 200 g tmavej čokolády
  • 100 g margarínu alebo masla

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom a vanilkou. Primiešame mlieko, olej a nastrúhané jablká. Nakoniec pridáme aj sypké prísady, ako je krupica, kakao, orechy a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame tak, aby vznikla jednotná zmes. Plech na pečenie vymastíme a vylejeme naň cesto – pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút.

Na prvú polevu zmiešame mlieko s cukrom, 50 g margarínom a 100 g čokolády. Dáme na oheň rozpustiť, nalejeme na upečené cesto a necháme vsiaknuť.

Zvyšnú čokoládu zmiešame so zvyšným margarínom a vylejeme na vychladnutý koláč. Vložíme do chladničky a po niekoľkých hodinách môžeme pozvať hostí na kávičku.

ZDROJ: mogujatosama

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>