V žiadnom prípade nezohrievajte tieto výrobky v mikrovlnnej rúre! Skontrolujte náš zoznam

Mikrovlnka nám uľahčuje prácu pri mnohých príležitostiach. Často nám chýba čas na dôkladné zahriatie, takže rýchlo vhadzujeme jedlo do mikrovlnnej rúry a po niekoľkých minútach máme teplé jedlo. Ukazuje sa však, že niektoré výrobky by tam nemali ísť kvôli škodlivým účinkom na naše zdravie. Čo by sme teda mali držať ďalej od mikrovlnnej rúry?

Kura

Presnejšie povedané, tento proteín v kurati môže byť škodlivý pre naše zdravie. Po zahriatí v mikrovlnnej rúre proteín zmení svoju štruktúru, takže môže ovplyvniť náš tráviaci systém a spôsobiť tráviace problémy.

Niektoré tuky

Veľmi často používame ľanový alebo avokádový olej na polievanie jedla. Pripravené produkty tiež dávame do mikrovlnnej rúry na zahrievanie. Tieto oleje však horia aj pri nízkych teplotách, a preto pod vplyvom tepla môžu mikrovlny uvoľňovať toxické a škodlivé látky.

Párky

Tento produkt obsahuje kapsaicín, ktorý je zodpovedný za pálenie a horúcu chuť korenia. Počas zahrievania sa pod vplyvom vysokej teploty chemikália začína extrahovať, takže po otvorení dverí sa môže dostať do našich očí, hrdla a nosa, čo povedie k podráždeniu slizníc.

Huby

Rovnako ako v prípade kuracieho mäsa, pretože z tohto dôvodu sa huby nazývajú „lesné mäso“, bielkoviny v húb môžu byť pre nás škodlivé, aj keď ich zahrievame v mikrovlnnej rúre. Môžu sa objaviť nevoľnosť, zažívacie ťažkosti a bolesť žalúdka. Preto je potrebné pripomenúť, že huby sa zahrievajú na teplotu asi 70 stupňov.

Zemiaky

Počas tejto doby zemiaky strácajú veľa živín a produkujú tiež látky, ktoré sú škodlivé pre naše zdravie. Najlepšie je jesť zemiaky ihneď po príprave.

Vajíčka

Tento produkt produkuje nielen toxické látky, ale môže explodovať. Preto je lepšie jesť studené vajíčka ako poškodiť vaše zdravie alebo vyčistiť vnútro mikrovlnky.

V mikrovlnnej rúre by nemali byť iba výrobky, ale aj niektoré položky. Pred zahriatím najskôr odstráňte hliníkovú fóliu, ktorá sa môže ľahko vznietiť a spôsobiť požiar. Ak nechcete poškodiť porcelánové riady, nevkladajte do mikrovlnnej rúry tie, ktoré majú zlaté prvky. Inak môže nádoba prasknúť.

ZDROJ:kobieceinspiracje.pl

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>