Nutela, kakaová nátierka, ktorej má problém odolať hádam každý a je schopný ju vyjesť malou lyžičkou aj celú na jedno posedenie. No hádam aj každý z vás už počul o tom aká je nezdravá a koľko cukru a oleja obsahuje. A preto čo si pripravíte doma, je najlepšou alternatívou. Túto domácu nutelu môžete použiť do plniek na torty, k palacinkám či na raňajky a nemusíte mať výčitky svedomia voči svojmu telu, že mu dávkujete chémiu.

Ingrediencie:
- 2PL kakaového masla
- ½ šálky kakaového prášku
- 1 šálka trstinového cukru
- 300g lieskových orieškov
- Voda
- Soľ
Postup:
1.) Začnite prípravou orieškov. Tie si očistite upečením v rúre na 180°C okolo 10 minút, pozor aby neostali celé čierne.
2.) Po vychladnutí ich dajte do uzatvárateľnej nádoby, kde ich budete môcť poriadne pretrepať, aby ste sa zbavili šupky.
3.) Premeľte ich v rukách a postup zopakujte niekoľko krát. Povyberajte čisté oriešky, ktoré použijete neskôr.
4.) V jednej miske zmiešajte všetky potrebné suroviny spolu s orieškami, použite horúcu vodu a pridajte aj trochu vanilky.
5.) Ak však nechcete riskovať mixér, tak si predtým oriešky trochu popučte.
7.) Pripravenú sladkosť odložte do sklenených nádob a trvanlivosť je mesiac, ak vám vydrží tak dlho.
Mňam, máme hotovo
ZDROJ.bidista.com