V miske zmiešajte tieto 3 suroviny a vznikne ten najlepší dezert pod slnkom, hodí sa do zákuskov, zmrzlinových pohárov alebo iných sladkých dezertov 

Tento voňavý a lahodný krém z jahôd je skutočným pôžitkom pre všetkých milovníkov dobrého jedla, predovšetkým sladkých maškŕt. Hodí sa do zákuskov, zmrzlinových pohárov alebo iných sladkých dezertov.

Pokiaľ Vás už omrzeli tradičné náplne a krémy, je na čase vyskúšať nejakú sviežu novinku. Nič neochutí Váš dezert lepšie, než lahodný krém z mascarpone a jahôd. Svieža a ľahučký ako obláčik, po prvom ochutnaní si ho zamilujete a stane sa stálicou Vašej kuchyne. Pripravte si túto dobrotu s vôňou jari podľa nasledujúceho receptu.

Čo budete potrebovať:

  • 300 g jahôd
  • 250 g mascarpone
  • 4 dl smotany na šľahanie
  • kvapalné sladidlo podľa chuti (môžeme použiť aj med)

 Postup:

Najprv si pripravíme šľahačku. V mise si vyšľaháme dobre vychladenú smotanu na šľahanie. Šľahačku následne odložíme do chladničky a pripravíme si ďalšie ingrediencie.

Jahody umyjeme, očistíme a dobre rozmixujeme. Ak máte radi chuť kúskov ovocia ako v jogurte, nemixujte ich úplne. Následne zmiešame mascarpone spolu s jahodami do jednej zmesi.

Z chladničky vyberieme šľahačku a postupne ju začneme miešať do jahodovej zmesi. Pridávame ju opatrne, aby nám „nespadla“. Do takto pripraveného krému na záver pridáme sladidlo podľa chuti.

Krém naplníme do uzatvárateľných nádob (najlepšie sklenených) a skladujeme v chladničke. Použiť ho môžeme aj ako náplň do zákuskov alebo ním natrieme tortu a ozdobíme ovocím. Skvele sa hodí aj do zmrzlinových pohárov alebo smotanových dezertov s piškótami. Fantázii sa medze nekladú.

Dobrú chuť!

ZDROJ:jensprav.ru

You Might Also Like

Pridaj komentár

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>