Zemiaky – častým hosťom na našich stoloch. A zaslúžene, pretože tieto zeleninové pokrmy sa dokonale kombinujú s akýmkoľvek šalátom, mäsom, hydinou, rybami …

Chcem sa s vami podeliť o nový a netradičný recept na pečené zemiaky . Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovej omáčky a medu, ktorý dáva zemiakom zlatosť a chrumkavosť.
zemiaky
PRÍSADY
- 1 kg zemiakov
- 2 lyžice sójová omáčka
- 2 lyžice rastlinný olej
- 3 lyžice nie príliš ostréj horčice
- 1 polievková lyžica medu
- 4-5 strúčiky cesnaku
- sušené bylinky podľa chuti (oregano, bazalka, majorán)
- soľ podľa chuti
PRÍPRAVA
- Zemiaky dôkladne umyť kefou, dať v celku do kastróla, zalejeme vodou. Keď sa voda varí, pridáme trochu soli a varíme
- na miernom ohni do zmäknutia.
- Vyliať vodu, nechať zemiaky mierne vychladnúť.
- Pripravte sójovú marinádu : Zmiešajte v miske sójovú omáčku, med, horčica, sušených bylín, cesnak pretlačený a rastlinný olej. Nie je potrebné pridať soľ, pretože sójová omáčka je už slaná a my varíme zemiaky v osolenej vode.Relatívne med za to, že pohánka má veľmi výraznú chuť, ktorá môže zabiť chuť inými zložkami. Ak nie ste zástancom medu v marináde, môžete tak urobiť bez neho.
- Olúpané, budeme rezať na plátky zemiaky a zhromaždiť do misy s marinádou. Nechajte odstáť.
- Pečenie s trochou oleja a položíme zemiaky. Piecť na 200 stupňov do zlatista.
Pečené zemiaky môže slúžiť ako samostatný pokrm, ktorý je ideálny pre smotanu, syr alebo iné omáčky . Pri minimálnych nákladoch sa získa uspokojujúce jedlo s vynikajúcou chuťou!

Oslovte priateľa o novom spôsobe varenia zemiakov!
ZDROJ:TAKPROSTO.CC